Un temporal obliga a cancel·lar la primera etapa del Dakar

El pilot de Folgueroles, Nani Roma, creu que no poder disputar el primer tram el perjudica

Nani Roma al Rally Dakar 2016
Nani Roma al Rally Dakar 2016 | Compte oficial Twitter
Anastàsia Klimkovich
04 de gener del 2016
Actualitzat a les 15:34h
L'organització del ral·li Dakar 2016 va anunciar aquest diumenge la cancel·lació de la primera etapa de la prova, que s'havia de disputar entre les ciutats argentines de Rosario i Villa Carlos Paz. El motiu ha estat el fort temporal que es va produir sobre el tram. Al principi només es va endarrerir la sortida, però finalment l'organització va cancel·lar-la per raons de seguretat. Així doncs, els pilots osonencs, hauran d'esperar per començar la cursa.

El pilot de Folgueroles, Nani Roma, ha explicat que la cancel·lació del primer tram l'ha perjudicat perquè les característiques del recorregut eren favorables al seu Mini All4 Racing. Els cotxes havien de completar el diumenge els 404 quilòmetres d'enllaç i 258 d'especial.

El pilot de KH-7 es va classificar 6è en el pròleg del dissabte, tot i que ja va explicar que la situació no era la millor: "Ha plogut molt i està tot inundat".
 
Laia Sanz, la pilot resident a Seva, va ser una dels pilots que van quedar atrapats pel temporal quan es traslladaven per començar la cursa. "Hem passat molt fred, el vent et treia de la carretera, queien llamps i ara faltarà veure què passarà els pròxims dies perquè pinta malament" assegurava la pilot de Seva.

Sanz també va mostrar a Twitter els problemes que es va trobar en el pròleg de dissabte, quan se li va parar la moto per un excés d'aigua al filtre.
 
Un altre incident que es va produir en el pròleg es va produir al quilòmetre 7 de l'especial. La pilot xinesa Guo Meiling, que pilotava un Mini, va sortir de la via i va atropellar 10 espectadors, tres dels quals es troben en estat greu.