Sant Julià de Vilatorta celebra la festa en honor al seu patró

El municipi programa diverses activitats amb motiu de la commemoració

Redacció
04 de gener del 2016
Actualitzat a les 14:19h
Sant Julià de Vilatorta dedicarà una festa en honor del seu patró aquest dissabte, 9 de gener, just després de les festes de Nadal. Dels actes programats aquest any en destaca l'exposició i xerrada sobre l'antic ofici de pinyonaire, i la representació de l'obra de teatre Allò que tal vegada s'esdevindrà per Vilatorta Teatre.

L'activitat de pinyonaire donava molta feina als habitants del poble i és per aquest motiu que s'ha escollit com a tema central de l'exposició, que des de fa quatre anys l'Ajuntament dedica a un ofici característic del municipi per commemorar la celebració de Sant Julià, patró de la parròquia.

La mostra es podrà visitar a l'Aula Cultura els dies 9 i 10 de gener. Com a complement de l'exposició, els autors del llibre L'ofici de pinyonaire Antonio Gimeno i Josep Cot oferiran una xerrada per explicar en què consistia aquesta feina. La conferència es farà a les 19:00 hores el mateix dissabte 9 de gener. D'altra banda, l'exposició es podrà visitar el dissabte de 17:00 a 20:00 hores i diumenge de 12:00 a 14:00 hores i també a la tarda.

L'obra de teatre Allò que tal vegada s'esdevindrà, un espectacle que ha rebatejat Vilatorta Teatre de la famosa obra de Joan Oliver del 1930 i que no es va estrenar fins al 1970. Es tracta d'una paròdia dels fets ocorreguts als Paradís Terrenal entre Adam i Eva. La representació es farà dissabte dia 9 de gener a les 21:30 hores al Saló Catalunya.
 

Cartell presentació de l'exposició de l'ofici de pinyonaire Foto: Sant Julià de Vilatorta