La tecnologia 4G arriba a Prats de Lluçanès

El nou servei pot afectar la recepció del senyal de la TDT

Redacció Osona.com
03 de gener del 2016
La tecnologia 4G, que proporciona les bandes de freqüència de 800 MHz per als serveis mòbils de nova generació, arribarà a Prats de Lluçanès a partir d’aquest mes de gener, segons ha informat Llega 800, l’empresa adjudicatària des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme per portar a terme aquestes gestions.

Amb l’arribada del 4G a Prats s’augmentarà la velocitat d’Internet en mobilitat. Per
exemple, les descàrregues i pujades de vídeos seran molt més ràpides i hi haurà
millor cobertura a l’interior dels edificis i en zones on ara la cobertura és precària.

Les emissions d’aquesta banda de telefonia mòbil es produiran a través de la banda adjacent a la Televisió Digital Terrestre (TDT), fet que fa possible que la recepció del senyal de televisió quedi afectada en alguns habitatges propers a les estacions de telefonia mòbil.

Des del Ministeri d’Indústria, Energia i Turisme s’ha informat a l’Ajuntament que les empreses Orange, Telefónica i Vodafone estan obligades a realitzar les actuacions tècniques necessàries en cas que la recepció de la senyal de la TDT es vegi afectada per la posada en marxa del 4G al poble.

Per aquest motiu, tots els veïns que a partir de la posada en marxa del 4G no vegin bé els diversos canals de televisió digital, i en què es pugui demostrar que està causat per aquestes estacions telefòniques emissores de 4G, se’ls col·locarà un filtre a l’antena del domicili, de manera gratuïta, i que permetrà veure la televisió amb total nitidesa.

Per a poder gestionar aquestes reclamacions es pot consultar el web de Llega 800, trucar al telèfon gratuït 900 833 999 i prémer l’extensió 1, o bé dirigir-se personalment a les oficines de l’Ajuntament en horari d’atenció al públic.
 

Per a més informació podeu consultar aquest díptic