La Grossa de Cap d'Any deixa 650.000 euros a Sant Miquel de Balenyà i Seva

La Llibreria Papereria Pergamí i el quiosc de Seva han venut 20 butlletes del segon premi, que també ha esquitxat Barcelona, Lloret de Mar i Torredambarra | El primer premi se n'ha anat a la Roca del Vallès

Dolors Ferrer, propietària de la Llibreria Papereria Pergamí, al seu establiment de Sant Miquel de Balenyà.
Dolors Ferrer, propietària de la Llibreria Papereria Pergamí, al seu establiment de Sant Miquel de Balenyà. | J. Rifà
Redacció Osona.com
31 de desembre del 2016
Actualitzat el 03 de gener del 2016 a les 21:22h

El segon premi de la Grossa de Cap d'Any, el 69631, s'ha repartit a Sant Miquel de Balenyà, Torredembarra (el Tarragonès), Lloret de Mar (la Selva) i Barcelona. Cada butlleta de 5 euros està premiada amb 32.500 euros.


A Sant Miquel de Balenyà s’han distribuït un total de 20 butlletes, o sigui, que s’han repartit 650.000 euros. Els números s’han venut la Llibreria Papereria Pergamí, al camí Ral, i al quiosc de la plaça de la Creu de Seva, que regenta la filla de la propietària de la llibreria.

Aquest és el primer gran premi que reparteix l’establiment, segons ha explicat a Osona.com la propietària, Dolors Ferrer. “Ens ha enganxat de sobte, no ens ho esperàvem”, ha declarat. La llibreria també ha repartit 80 números del 39631, premiat amb 150 euros gràcies als tres números de la terminació. O sigui, 12.000 euros més.

Una casualitat

Ferrer ha explicat que fins fa poques setmanes havien venut el número 39631 però, a l'hora de demanar-ne més, els van avisar que s'havia esgotat i els van enviar el número que finalment ha resultat agraciat amb el segon premi.

El primer premi de La Grossa de Cap d'Any ha estat el 11168 i s'ha venut a la Roca del Vallès i a través d'Internet. Helena García Melero i Pere Mas, han estat els encarregats de presentar el sorteig des del Teatre Nacional de Catalunya (TNC), amb la col·laboració dels esportistes Eric Abidal i Isidre Esteve i les artistes Lloll Bertran i Nina.

El tercer ha estat el 56024, venut a Barcelona i Sentmenat (el Vallès Occidental). El quart, el 35443, ha caigut a Barcelona i Vilanova i la Geltrú. I finalment, el cinquè, el 55311, se l'han emportat a Barcelona, Santa Coloma i Santa Susanna.

La distribució d'enguany s'ha planificat per evitar la situació del 2014, quan el primer premi va resultar desert ja que els bitllets no havien sortit del magatzem, un fet que va ser considerat com un "fiasco" pel propietari de Loteria Valdés de Barcelona.

Els premis es podran cobrar fins al 31 de març

El primer premi és de 100.000 euros al bitllet; el segon de 32.500; el tercer de 15.000; el quart de 5.000 i el cinquè de 2.500, a més de premis menors per terminacions i aproximacions.


El sorteig d'aquest dijous, amb Helena García Melero i Pere Mas. Foto: Generalitat de Catalunya


Els premis es poden cobrar durant els 90 dies posteriors a la data del sorteig, és a dir, fins al 31 de març de 2016 a qualsevol oficina de Catalunya Caixa i La Caixa, a la seu de Loteria de Catalunya a Barcelona i en 41 establiments de la cadena Bon Preu. A més, els premis de fins a 120 euros també es paguen als punts de venda autoritzats, que actualment venen la resta de productes que comercialitza Loteria de Catalunya. Aquests establiments també poden pagar, opcionalment, els premis de fins a 750 euros.