Rupit, entre els pobles catalans amb més encant nadalenc

La Diputació de Barcelona proposa sis indrets ideals per passar el cap d'any i les festes

Aida Morales
30 de desembre del 2016
Actualitzat el 02 de gener del 2016 a les 8:32h
Una imatge de Rupit
Una imatge de Rupit | Alexis Crosas

Rupit, enfariant per la neu. Foto: Òria Rovira / @oriarovira


La Diputació de Barcelona ha volgut donar una alternativa a tota aquella gent que, després d'unes festes de Nadal plenes d'àpats i excessos, vulgui sortir i descobrir alguns dels pobles amb més encant nadalenc de Catalunya. Entre aquests, n'ha seleccionat sis, entre els quals hi ha Rupit, que són les seves propostes per passar un "començament d'any inoblidable". 

Les opcions de la Diputació passen, a més de la petita localitat osonenca, per Bagà, Gósol, Castellar de n'Hug, tots tres municipis del Berguedà; Calaf (Anoia) i Mura (Bages).

Segons la Diputació, a la zona de la vall de Sau i l'altiplà de Collsacabra, es troba Rupit, "un dels municipis més bonics de les comarques de Barcelona". I afegeix: "Declarat conjunt històric-artístic nacional, aquest antic poble medieval et robarà el cor amb el seu pont penjat sobre la riera, les seves balconades abarrotades de plantes, les abruptes cingleres on s'aixeca l'església romànica de Sant Joan de Fàbregues i el salt d'aigua de Sallent, d'uns 100 metres d'alçada".
 

Una imatge de Rupit. Foto: Alexis Crosas