Una campanya demana que no es tallin els arbres de la rambla Hospital de Vic

El projecte d’urbanització, aprovat per l’Ajuntament, ja es va remodelar a partir de les al·legacions de veïns i comerciants

Un cartell en un arbre de la rambla Hospital
Un cartell en un arbre de la rambla Hospital | Marta Ollich
Pere Pratdesaba
29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 16:19h

Un cartell en un arbre de la rambla Hospital. Foto: Marta Ollich


El ple de l’Ajuntament de Vic del 9 de desembre va aprovar definitivament el projecte de remodelació de la rambla Hospital, després de modificar-lo sensiblement en relació al seu plantejament inicial, en base a les al·legacions que havien presentat durant els últims mesos veïns i comerciants. La proposta definitiva comporta la tala dels arbres, en la seva majoria oms de més de 60 anys.

Un grup de ciutadans va retre un petit homenatge els dies de Nadal i Sant Esteve en aquests arbres, col·locant cartells enllaçats a la seva escorça, amb inscripcions lamentant la seva futura pèrdua. En un dels cartells, els impulsors explicaven que havien demanat en reiterades ocasions que es respectessin els arbres en el futur projecte d'urbanització i no es tallessin, però “ningú” els havia escoltat.

La iniciativa s’ha traslladat ara a Internet, on s’ha engegat una petició popular a Avaaz.org, on es pot signar una carta adreçada a l’Ajuntament de Vic. La missiva diu el següent: “Demanem que s'adapti el projecte a la conservació dels arbres i no al contrari. Per un centre de Vic més verd i més amable”. De moment, ja hi ha més de 350 persones adherides.
 

Un cartell en un arbre de la rambla Hospital. Foto: Marta Ollich

Arxivat a