MAPA Els vigatans paguen l'aigua més cara dels grans municipis osonencs

Manlleu i Roda de Ter, les poblacions de més de 5.000 habitants amb un cànon més econòmic

Mapa comparant els preus de l'aigua a Catalunya
Mapa comparant els preus de l'aigua a Catalunya | ACA
Redacció Osona.com
30 de desembre del 2016
Actualitzat el 02 de gener del 2016 a les 8:37h
 
Piera (l'Anoia) és el municipi on l'aigua és més cara de tot Catalunya. Un cop sumades les taxes de clavegueram i el cànon de l'aigua, el preu per metre cúbic és de 3,34 euros. És quatre cops més car que Vielha, capital de la Val d'Aran, la població catalana amb l'aigua més barata amb un cost final de 0,77 euros el metre cúbic.

L'Agència Catalana de l'Aigua ha elaborat un mapa amb els municipis de més de 5.000 habitants i les capitals de comarca on s'hi comparen els preus de cadascuna de les poblacions. L'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), Arenys de Munt (Maresme) i Corbera de Llobregat (Baix Llobregat) segueixen Piera en el rànquing de les ciutats amb l'aigua més cara del país. És al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona on es concentren els preus més elevats. 

A l'altre costat hi ha Vielha, Sort (Pallars Sobirà), el Pont de Suert (Alta Ribagorça) i la Roca del Vallès (Vallès Oriental), les quatre úniques poblacions on el preu final de l'aigua és inferior a l'euro per metre cúbic.

Pel que fa a Osona, les set poblacions que hi apareixen se situen a la franja mitja. El municipi on es paga més cara l'aigua és Vic, amb 1,9 euros el metro cúbic. Molt a prop hi trobem Centelles (1,87 euros), Tona (1,85), Taradell (1,81) i Torelló (1,71). Els llocs on es paga més barata l'aigua és a Manlleu (1,48 euros) i Roda de Ter (1,59).