Manlleu reformarà el passeig del Ter per convertir-lo en un «atractiu comarcal»

Les obres del Teatre Centre, el pont Vell i la nova biblioteca, inversions prioritàries de l’equip de govern durant el 2016 | L’alcalde assegura que el nou POUM podria estar enllestit en dos anys

Pere Pratdesaba
29 de desembre del 2016
Actualitzat a les 17:10h
El Passeig del Ter de Manlleu, cobert per la boira
El Passeig del Ter de Manlleu, cobert per la boira | Adrià Costa

El Passeig del Ter de Manlleu, cobert per la boira. Foto: Adrià Costa


El projecte de remodelació del passeig del Ter i del pont Vell, i l’inici de les obres del Teatre Centre i de l’adequació de la nova biblioteca seran les prioritats de l’equip de govern de Manlleu (ERC i MES) al llarg de l’any 2016. Així ho ha explicat l’alcalde, Àlex Garrido, en una trobada amb els periodistes locals, amb motiu de les festes de Nadal.

Un de les iniciatives que de ben segur marcaran la legislatura és la reforma del passeig del Ter. L’Ajuntament vol convertir la zona en un “atractiu comarcal”, des d’una perspectiva lúdica, esportiva, cultural i econòmica. “Es una de les joies de la ciutat, amb un gran potencial i no està explotat”, apunta l’alcalde.

De moment, els tècnics de l’Ajuntament estan treballant en el projecte, i entre gener i febrer es podria ensenyar l’esbós a la ciutadania. Garrido no descarta l’entrada d’inversors privats, en àmbits com l’oci o la gastronomia.

Pel que fa al projecte d’ampliació del pont Vell, estarà enllestit a finals de gener. La proposta, tal com va avançar Garrido, amplia la zona de trànsit de vehicles i de vianants. “En conjunt, el pont s’embelleix, sobretot en la part superior, i es manté la seva estructura”, explica Garrido.

L’alcalde reconeix que les obres provocaran problemes de trànsit, en una via que engoleix uns 23.000 vehicles diaris.

Teatre Centre, una aposta global

L’Ajuntament ja disposa del finançament i té previst iniciar les obres de l’emblemàtic edifici del Teatre Centre el primer semestre de l’any 2016. En concret, a finals de març podria estar redactat el projecte i l’abril se’n faria la licitació. El Teatre Centre és, des de fa unes setmanes, de titularitat municipal.

El projecte, ara ja sense les urgències per obrir l’equipament (el Teatre Centre funciona provisionalment a l’Espai Rusiñol), s’ha reformulat i se n’ha canviat el plantejament. Així, ara es treballa en una proposta global, on es deixarà definitivament enllestit l’equipament.
 

Interior de l'antic Teatre Centre de Manlleu. Foto: Adrià Costa


La segona fase d’aquest projecte, la que s'iniciarà el primer semestre de 2016, puja un milió i mig d’euros. Per acabar les obres en la seva totalitat, però, caldran uns tres anys i un pressupost total de 3 milions d’euros.

La biblioteca, “un espai imprescindible”

Un altre de les inversions en equipaments emblemàtics serà la que es destinarà a la nova biblioteca, que s’ubicarà a la seu antiga de Caixa Manlleu de la plaça Fra Bernadí. El pressupost de les obres s’ha reduït considerablement en relació a l’inicial, que estava fixat en 400.000 euros. Ara costarà 300.000 euros.

Les obres de remodelació de l’espai començaran al gener. L’obertura de la nova biblioteca està prevista a finals de juny o principis de juliol. “És un espai imprescindible per a la ciutat”, considera l’alcalde.

El 23 d’abril, diada de Sant Jordi, i ja amb les obres estructurals finalitzades, s’obriran les portes als ciutadans perquè puguin començar a delectar-se amb el nou equipament. Una festivitat amb sorpreses, “on passaran coses”, diu un enigmàtic Garrido.

Sòl industrial i POUM

Pel que fa a la possible ampliació de sòl industrial, l’Ajuntament considera que hi ha espai al polígon Verdaguer, tot i que caldrà negociar amb els propietaris i estudiar les necessitats de les empreses que vulguin augmentar la seva activitat o instal·lar-se a la ciutat.

En relació al POUM, anul·lat per una sentència judicial a finals de 2014, Garrido assegura que el nou text pot estar enllestit en dos anys. L’alcalde apunta que el nou pla s’ha consensuat amb la resta de partits del consistori.
 

Segona planta de l'antiga seu de Caixa Manlleu, on s'ubicarà la nova biblioteca. Foto d'arxiu: Adrià Costa

Arxivat a