La Diputació de Barcelona repara la teulada de l'ermita de Lurdes de Tona

Les rehabilitacions han costat 23.931,63 euros

Ermita de Lurdes
Ermita de Lurdes | Diputació de Barcelona
Redacció
22 de desembre del 2015

Ermita de Lurdes. Foto: Ajuntament de Tona.


La Diputació de Barcelona ha impulsat la reparació de la teulada de la nau principal i l'absis de l'ermita de Lurdes de Tona, un dels monuments artístics més importants del municipi, documentat l'any 1011 i que barreja estils romànic i gòtic.

La restauració, realitzada a càrrec del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local (SPAL), ha consistit en la reposició parcial de la teulada, la millora de la impermeabilització i la reparació de desperfectes que es van ocasionar per les filtracions en els materials que conformen la teulada, una superfície de 370 m2. El cost total de les obres és de 23.931,63 euros.

La planta de l'església original data del segle XII i és d'estil romànic, amb un campanar de planta quadrada de quatre pisos. El monument ha tingut nombroses modificacions al llarg dels segles, la més rellevant es va produir després del terratrèmol de 1425. La restauració i ampliació es va fer als anys 1570-1579, configurant l'església interiorment com un temple d'aspecte gòtic, d'època tardana.
Arxivat a