La Casa Convalescència de Vic entrarà en ple funcionament el curs 2016-2017

Les obres de la segona fase, a punt d'acabar, s'han concentrat en la rehabilitació de la façana i el reforç estructural de les tres plantes | Anna Erra, i Joan Turró visiten els treballs

Anna Erra i Joan Turró, a la zona d'obres de Casa Convalescència
Anna Erra i Joan Turró, a la zona d'obres de Casa Convalescència | Anastàsia Klimkovich
Redacció Osona.com
18 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:58h

Les obres de la segona fase de restauració de la Casa de Convalescència de Vic estan a punt de finalitzar, després de sis mesos. El director general de la Fundació Universitària Balmes (FUB), Joan Turró, ha explicat que l'equipament entrarà en ple funcionament durant el curs 2016-2017. Quan s'enllesteixi la segona fase, i es disposi del finançament necessari, s'iniciarà una última tercera fase que consistirà en equipar l'interior de l'edifici.

L'equipament acull la seu de Creacció i diverses àrees de la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya, (UVic-UCC). Les obres s'han centrat en la restauració de la coberta i façana, així com la reconstrucció parcial de l'estructura interior, per part de l'Ajuntament de Vic, i el reforç estructural parcial per part de la UVic-UCC.

La segona fase de les obres compta amb un pressupost de 713.000 euros i es finançarà amb aportacions de l'Ajuntament de Vic i la UVic-UCC. El projecte es finança amb aportacions de l’Ajuntament de Vic, la UVic-UCC i diverses subvencions de la Diputació de Barcelona per valor de 492.449 euros.

 

Les bigues reforçades a Casa Convalescència. Foto: Anastàsia Klimkovich.

 

Els treballs segueixen el termini establert en un inici i aviat estaran acabades. Per aquest motiu s'ha organitzat una visita amb la presència de l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i Joan Turró, conjuntament amb altres regidors i personal tècnic encarregat de dirigir l'obra.

"Amb la recuperació d'aquest edifici emblemàtic s'aposta per Vic, ciutat universitària, que sempre s'ha vinculat amb el progrés", ha afirmat l'alcaldessa. Per la seva banda, Turró ha destacat que "en aquesta zona reformada està previst traslladar-hi el rectorat de la UVic-UCC, la direcció general de la FUB i el Centre Internacional de Formació Contínua i l'Escola d'Idiomes".

La tercera fase s'executarà en el curs vinent 2016-17 conjuntament amb el compromís de poder adequar l'església del costat de Casa Convalescència, propietat de la Fundació Hospital de Santa Creu.

La Casa Convalescència, edifici construït a finals del segle XVIII, adossada a l’església de l’Hospital de la Santa Creu, es troba situada al bell mig de la ciutat de Vic i té un total de 4.200 m2. La segona fase de la reforma també ha inclòs una part que era propietat de l'Hospital de la Santa Creu, que l'ha cedida a l'Ajuntament i la FUB.
 

L'alcaldessa de Vic, la regidora d'Urbanisme i el director general de la FUB i personal tècnic en l'interior de la Casa Convalescència. Foto: Anastàsia Klimkovich.

Arxivat a