El bisbe de Vic obre la porta santa de l'Any Jubilar convocat pel Papa

Mig miler de fidels d’arreu del bisbat assisteixen a l'acte a la catedral de Vic

Redacció Osona.com
15 de desembre del 2015
El bisbe, a la porta santa de la catedral de Vic
El bisbe, a la porta santa de la catedral de Vic | Xavier Bisbal

Més de mig miler de fidels, vinguts d’arreu del Bisbat de Vic (van sortir autocars d’Igualada, de Manresa i el Ripollès) van assistir aquest diumenge, 13 de desembre, a l’obertura diocesana de l’Any Sant de la Misericòrdia a Vic. L’acte va tenir com a centre significatiu quan el bisbe Romà va obrir la porta santa a la catedral.

El Papa Francesc ha convocat aquest Jubileu de la Misericòrdia a tota l’Església catòlica, un any perquè els cristians creuin les diferents portes santes que s’han obert arreu del món com un signe de perdó i d’indulgència.

L'inici de la celebració va tenir lloc a l’església parroquial del Carme i a continuació es va fer el pelegrinatge vers la catedral, seguint els estrets carrers del nucli antic de Vic i cantant salms. Un cop a la catedral, el bisbe Romà va obrir la porta santa i a continuació tothom la va creuar. S'acomplia així el que havia demanat el Sant Pare: després de l'obertura de la porta a Sant Pere del Vaticà, el dimarts 8 de desembre, s'havia d'obrir la porta a totes les catedrals del món.

En l’homilia, el bisbe va afirmar que “l’Església necessita aquest moment extraordinari per posar la mirada de nou en l’amor misericordiós de Déu i llançar-se a portar aquest amor a tots els homes. El perdó donat i ofert és hoste poc habitual en el nostre món”. El bisbe va assenyalar alguns camins perquè els fidels puguin viure aquest Jubileu: redescobrir el sagrament de la penitència, practicar les obres de misericòrdia amb els germans necessitats i acollir el do de la indulgència plenària.
Arxivat a