Miquel Vilalta deixa el càrrec de president del PP d'Osona

El vigatà ha estat reelegit en tres ocasions i ara ha passat el relleu a Jesús Cañas, de Prats de Lluçanès | El partit li ret un petit homenatge

Miquel Vilalta va rebre un obsequi dels seus companys
Miquel Vilalta va rebre un obsequi dels seus companys | PP d'Osona
Pere Pratdesaba
15 de desembre del 2015
Actualitzat a les 17:47h

Miquel Vilalta ha deixat el càrrec de president del Partit Popular a Osona i ha decidit apartar-se “durant una temporada de la primera fila política”, segons explica el Facebook del partit. Jesús Cañas, de Prats de Lluçanès, l’ha rellevat en el càrrec.

El relleu es va fer públic en un acte de campanya del PP a Tona, el passat divendres, 11 de desembre, on hi van assistir la diputada Dolors Montserrat i el president provincial del PP de Barcelona, Alberto Villagrasa, i que també va servir per retre un petit homenatge a Vilalta, per la seva vida al servei del partit.

Vilalta, de 60 anys, ha estat vinculat al partit des d’en fa gairebé 40. El passat mes de setembre va ser reelegit president del PP d’Osona per tercera vegada consecutiva i amb un suport unànime dels afiliats. El polític vigatà ja havia mostrat en diverses ocasions la seva voluntat de deixar el càrrec però la manca de relleu ho ha posposat.

Vilalta ha hagut de liderar un partit en hores baixes a Osona, on no ha obtingut cap regidor en les dues darreres eleccions municipals. A la comarca (i al conjunt del país), el procés sobiranista ha desgastat un PP que ha defensat sense embuts la unitat d’Espanya i que no ha dubtat en fer servir tots els seus recursos per aquest fi.

A l’acte de Tona, Vilalta va rebre una placa commemorativa de part dels seus companys. La nova junta, a més de Cañas com a president, té a Francisco Rivas, de Tona, com a vicepresident. L’executiva la completen Francisco Polos, Paco Esquerdo, Rafa Trigo, Salvador Conejo i Luisa Pérez. Emma Salarich, representant local del partit a Vic i secretaria comarcal, també ha decidit apartar-se un temps de la política.
 

La nova junta, amb Miquel Vilalta, Albert Vilagrassa i Dolors Montserrat. Foto: PP d'Osona

Arxivat a