Est Oest: «Quan sortim a l'escenari encara ens posem nerviosos»

Entrevista als guanyadors del Sona 9 2015, elaborada pels alumnes de segon de Primària de l’escola Escorial de Vic

El grup Est Oest, a l'escola Escorial de Vic.
El grup Est Oest, a l'escola Escorial de Vic. | José M. Gutiérrez
Alumnes de segon de Primària de l’escola Escorial de Vic
11 de desembre del 2015
Actualitzat a les 9:52h
Els nens i nenes de segon de Primària de l’escola Escorial de Vic han treballat durant aquest trimestre alguns aspectes relacionats amb el periodisme. La tasca ha inclòs una visita a la redacció d’Osona.com i una entrevista al grup vigatà Est Oest, que us reproduïm a continuació.
------------------------------------------------

El grup Est Oest, a l'escola Escorial de Vic. Foto: José M. Gutiérrez


Els i les alumnes de segon de Primària de l’escola Escorial de Vic el passat 4 de desembre vam tenir l’oportunitat de fer una entrevista al grup vigatà Est Oest, guanyadors del concurs Sona9 2015. Són un grup format per cinc nois que barregen el pop i el rock en les seves cançons. Dos d’ells, en Joan i en Ferran, són exalumnes de la nostra escola.

Per tal de poder fer l’entrevista ens vam posar a la pell dels periodistes: vam demanar als Est Oest la seva disponibilitat per fer-los l’entrevista, vam pensar preguntes que ens semblaven interessants, vam organitzar l’espai on fer-la i ens vam preparar les preguntes. El dia de l’entrevista van venir a l’escola en Joan, en Ferran i en Martí. Els vam fer les preguntes que teníem preparades, ens van respondre i, finalment, vam tenir la gran sort de sentir-los tocar la nostra cançó preferida, “Margarida”.

Al llarg de la setmana hem estat redactant les respostes que ens van donar i aquí teniu el resultat, esperem que us semblin tan interessants com a nosaltres.

- Com us vau conèixer?

- En Joan i jo (Ferran) ens vam conèixer a l’escola, ja que anàvem a la mateixa, i a la mateixa que vosaltres. I a en Martí, l’altre Joan i a en Nil els vam conèixer més tard i els vam convidar a venir a tocar amb nosaltres.
 

L'entrevista a Est Oest. Foto: José M. Gutiérrez


- Quina era la vostra cançó preferida quan éreu petits?

- Hi ha un grup que ens agrada molt a tots que és de fa molt i molt temps, quan vosaltres encara no havíeu nascut, bé ni jo (Martí) tampoc. Ens agraden molt les cançons d’aquest grup, els Beatles, i ens han ajudat a inspirar-nos per escriure algunes de les nostres cançons.

- Quants anys teníeu quan vau començar a tocar? Com se us va acudir fer un grup de música?

- En Ferran i en Joan amb 7 anys vam començar a tocar la guitarra i en Martí amb 5 anys el violí. Anàvem a l’Escola de Música. Assajàvem cadascú a casa seu fins que un dia ens vam adonar que era més divertit si tocàvem junts. Vam començar tocant dos (Joan i Ferran) i ens ho passàvem molt bé. Vam convidar a un altre i encara ens ho passàvem més bé. Fins que en vam convidar a dos més, fins a ser cinc, i llavors vam tenir la idea de formar el grup.

- Per què li vau posar el nom Est Oest al grup?

- Això és gairebé per una classe de ciències… Sabeu que hi ha un sol, una lluna, i que també existeixen l’est i l’oest? Doncs, no sé si ho sabeu però, el sol surt de l’est i es pon a l’oest. Quan nosaltres vam gravar el nostre CD ens hi passàvem molt estona gravant i tocant, gairebé no veiem ni sortir ni pondre’s el sol. Per això vam posar aquest nom al grup: Est Oest.

- Per què teniu guitarres diferents? Ho vam veure en un vídeo a una terrassa de Barcelona al programa Balcony TV.

- Hi ha guitarres que sonen diferent. Vam decidir que si sonaven totes igual seria molt avorrit, per això vam decidir tenir cadascú una guitarra diferent.
 

L'entrevista a Est Oest. Foto: José M. Gutiérrez


- Sabem que vau guanyar el Sona9, a qui voldríeu dedicar el premi?

- Li dediquem a moltes persones, com ara avis, pares, germans i germanes, tiets i tietes… En resum, a tota la gent que ens estima i que estimem.

- Quina cançó vareu tocar per guanya el concurs Sona9?

- El dia que vam tocar per guanya aquest concurs, vam fer un concert i en vam tocar unes quantes, no només una. En vam tocar exactament cinc. I vam tocar les que ens agradaven més a nosaltres i les que al públic que ens va venir a escoltar els agradaven més.

- Us poseu nerviosos quan sortiu a l’escenari?

- Sí que ens posem una mica nerviosos. Ens fa encara una mica de vergonya. En el moment abans de pujar ens posem nerviosos però després intentem calmar-nos d’alguna manera per sortir tranquils.

- Quina cançó de les que toqueu us agrada més?

- Ens agraden molt totes, ja que per això les toquem, però potser "Margarida" seria una de les nostres preferides.

- A quants llocs heu anat a fer concerts?

- Hem tocat a Vic cinc vegades, a Barcelona dos cops, vam tocar en un poble molt petit que es diu Santa Coloma i també en una ciutat, que està al costat del mar, que es diu Figueres, també a Badalona i a Gurb. En total, hem fet 11 o 12 concerts.

- Sou famosos? Us coneixen pel carrer?

- Som una mica famosos però potser no tant. A mi (Joan) em coneixen aquí a l’Escorial perquè m’hi he passat molts anys.
 

Els joves perioidstes, amb els entrevistats. Foto: José M. Gutiérrez

Arxivat a