Les fires de Santa Llúcia marquen l'inici del Nadal

Vic, Taradell, Roda de Ter i Prats de Lluçanès celebren aquest cap de setmana el tradicional certamen nadalenc, amb activitats paral·leles per a tots els gustos

Una parada de tions a la Fira de Santa Llúcia de Vic
Una parada de tions a la Fira de Santa Llúcia de Vic | Víctor Castelo
Redacció Osona.com
11 de desembre del 2015
Actualitzat el 13 de desembre a les 8:36h

Una parada de tions a la Fira de Santa Llúcia de Vic. Foto: Víctor Castelo

 
La tradicional Fira de Santa Llúcia arriba un any més a diverses localitats osonenques aquest cap de setmana. Vic, Taradell i Prats de Lluçanès són les poblacions que acolliran als seus carrers les diverses parades amb colors nadalencs dels avets, els tions i els pessebres. 

Santa Llúcia va ser una jove màrtir cristiana i ara és venerada com a santa per l'església catòlica i ortodoxa. Segons la creença popular va ser denunciada al tribunal romà per ser cristiana i creure en Déu. Finalment va ser sotmesa a múltiples tortures, entre elles l'extracció dels ulls, fins que finalment va ser decapitada. Per aquest motiu, santa Llúcia és coneguda per ser la patrona de la vista, dels cecs, dels nens malalts, i de molts oficis en els que la vista és un requeriment important.

El dia de santa Llúcia és el 13 de desembre, data suposada del martiri de la santa i que en el calendari julià original coincidia amb el solstici d'hivern. La vetllada marca tradicionalment la data d'inici de les festes nadalenques. 

Vic 

A Vic, la Fira de Santa Llúcia se celebrarà els dies 11, 12 i 13 de desembre a la plaça dels Màrtirs. Aproximadament, 20 parades oferiran tot tipus de productes artesanals relacionats amb el Nadal com figures pel pessebre, avets, tions, objectes de decoració i també productes d'alimentació com torrons i garapinyades. Al costat de les parades hi haurà una zona d’activitats adreçada als més petits on es faran tallers de fanalets i d'imants, sessions de contacontes, una xocolatada, un concurs de dibuix i passejades en poni. Dinamitzant l'entorn hi haurà actuacions a càrrec dels Sagals d'Osona i la Colla de Gegantera i Grallera del barri de Santa Anna.
 

Consulteu l'horari d'aquestes activitats


Taradell

Enguany la fira arriba a la 40a edició. El actes començaran el dissabte i continuaran tot diumenge, dies 12 i 13 de desembre. El diumenge a partir de les 10 del matí a la plaça de Santa Llúcia i a la plaça del Gili s'hi ubicaran les tradicionals paradetes. A les 5 de la tarda el Patge Reial recollirà les cartes dels més petits.
 

Consulteu el programa detallat


Prats de Lluçanès

Les activitats relacionades amb la fira de Prats de Lluçanès començaran el divendres 11 i s'allargaran fins al 15 de desembre. El municipi acollirà exposicions de bestiar boví i aviram de Nadal, com també maquinaria agrícola i d'automoció. No hi faltaran les parades de productes artesans, concerts.

El diumenge 13 de desembre serà el dia més complet pel que fa a la programació. La jornada començarà amb un esmorzar popular i continuarà amb activitats infantils, exposicions. També es farà la presentació de l'aplicació de Prats de Lluçanès per a mòbils i tauletes. Tot seguit es realitzaran diverses activitats solidàries.
 

Per més informació consulteu el programa detallat


Roda de Ter, Fira Pont a Pont

La sisena edició de la Fira Pont a Pont podreu mirar, adquirir i participar de les propostes d'artesans i firaires i d’un munt d’activitats previstes. El certamen té lloc de les 10 del matí a les 6 de la tarda. El programa inclou un concert a l’Escola de Música El Faristol
 

Consulteu tota la programació

Arxivat a