Francesc Homs insta des de Taradell a participar a les eleccions espanyoles

El cap de llista de Democràcia i Llibertat, en un míting al seu poble de residència, carrega contra la socialista Carme Chacón, que ha proposat traslladar el Senat a Barcelona

L'ombra de Francesc Homs, aquest dimarts a Taradell
L'ombra de Francesc Homs, aquest dimarts a Taradell | A. Costa
Redacció Osona.com
09 de desembre del 2015
Actualitzat a la 13:22h

L'ombra de Francesc Homs, en l'acte d'aquest dimarts a Taradell. Foto: Adrià Costa


El cap de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha instat els sobiranistes a aprofitar les eleccions a Corts Espanyoles per demostrar la seva obstinació: “El 20-D cal anar a votar per demostrar que Catalunya és tossuda i vol tirar endavant la independència”. La mobilització, a més, serà clau per evitar que a Catalunya s’imposin aquells que “van néixer per carregar-se la immersió lingüística”. Ho ha dit en un míting a Can Costa de Taradell, el seu poble de residència. L’han acompanyat l’alcalde de la població, Lluís Verdaguer, i el director general de Joventut del Govern de la Generalitat, Toni Reig.

“Només depèn de vosaltres que això no passi. Només quedaran primers si hi ha gent que es queda a casa perquè considera que aquestes eleccions no són les pròpies. Si no hi anem nosaltres i aniran els altres”, ha insistit el candidat.

Homs considera que Catalunya té al seu favor que “la política espanyola està en vies de fragmentació” i que això els farà més dèbils: “Aquesta fragmentació i la falta de cultura democràtica els portarà al col·lapse”.

L'alcalde de Taradell, Lluís Verdaguer, presentant el candidat de Democràcia i Llibertat. Foto: Adrià Costa


També ha comptat com un actiu pel procés la falta d’idees noves de les formacions polítiques espanyoles, i com a exemple ha posat la proposta de Carme Chacón, de nou, de traslladar el Senat a Barcelona: “M’he pessigat a veure si era un viatge en el túnel del temps. Els socialistes ja ho van proposar fa 10 anys i van tenir temps de fer-ho”.

Homs ha deixat clar que el projecte de Catalunya va molt més lluny: “No ens cal el Senat, volem un Parlament propi, que es faci justícia amb la gent que paga els seus impostos i després veu com  li desapareixen gestionats pel senyor Montoro o pel senyor Solbes. No necessitem el Senat per resoldre problemes, necessitem eines per prendre decisions a favor de la gent”.

El cap de llista s’ha mostrat convençut que el país  “se’n sortirà”. Ho ha dit en referència al greu context de crisi econòmica  però també en relació al procés d’independència. A la debilitat de la política espanyola i a la força de les urnes, Homs hi ha sumat dos arguments: “Tindrem un govern fort a Catalunya, d’una manera o d’una altra, i la democràcia s’imposarà per sobre de tot perquè formem part d’Europa”.
 

Jaume Puig, Francesc Homs i Carme Sayós, aquest dimarts a Taradell. Foto: Adrià Costa


En referència a la seguretat que donen les institucions europees, ha recordat que “quan l’Estat espanyol ha intentat  jugar amb els diners de Catalunya”, només ha calgut una insinuació sobre la seva manca de liquiditat perquè pagués.

Lluis Verdaguer, alcalde de Taradell, ha defensat que “cal anar a Madrid perquè volem una independència tranquil·la i pactada”. Sobre els resultats, ha afirmat: “S’hi ha d’anar amb la intenció d’aconseguir els màxims diputats possibles. Imagineu-vos que poguéssim tenir la clau. Si això fos possible aconseguiríem més en les pròximes setmanes que el que vam aconseguir amb majoria absoluta del PP”.

L’acte també ha comptat amb Toni Reig, president local de CDC a Taradell i director general de Joventut, que ha fet una crida a la participació per tornar a demostrar a les urnes que el procés té un gran aval.
 

Més informació sobre la campanya de les eleccions espanyoles, des de NacióDigital

 

Francesc Homs, inflant un globus a Taradell. Foto: Adrià Costa

Arxivat a