L'IES de Tona implanta el projecte pioner «Tutoria entre iguals»

La iniciativa té per objectiu facilitar la integració dels alumnes del primer curs amb l'ajuda dels de tercer

Anastàsia Klimkovich
06 de desembre del 2015
Actualitzat a les 11:31h

Acte de presentació del projecte «Tutoria entre Iguals». Foto: IES Tona


Fer el pas de primària a secundaria suposa un dels canvis més importants per als nens en la seva etapa educativa. Per afavorir aquest pas, l'Institut de Tona vol facilitar i donar suport als alumnes que comencen 1r d'ESO amb un projecte pioner: "Tutoria entre iguals" (TEI). Es tracta d'una iniciativa pionera a la comarca d'Osona que s'ha començat a realitzar aquest any amb els alumnes del primer i tercer curs.

L'alcalde de Tona, Josep Salom; la directora de l'institut, Montserrat Cullell; la coordinadora pedagògica, Noe Pla; el president de l'AMPA, Lluís Molas; Stella Menezes, alumna de 3r d'ESO; i Edthan Álvarez, alumne de 1r d'ESO, van presentar i explicar el projecte. El TEI pretén ser una estratègia preventiva en la convivència del centre. Consisteix en que els alumnes, ja adaptats del tercer curs facin de tutors emocionals als alumnes del primer curs. Els més petits arriben d'un altre centre de primària, on eren els grans, d'aquesta manera se'ls vol fer un acompanyament cap a una nova etapa educativa.

Els objectius són els de facilitar el procés d'integració dels alumnes, crear un referent (tutor) per afavorir l'autoestima, desenvolupar la intervenció dels iguals en el procés formatiu i integrar la tolerància zero a la violència. Els alumnes que hi participin en la iniciativa ho fan de manera voluntària.

Tot aquest procés va seguit de diferents activitats que s'aniran realitzant al llarg del curs i que es treballaran en les tutories amb la finalitat de crear lligams entre tutelats i tutors, que es coneguin i que es tinguin prou confiança per si apareix algun aspecte a treballar, es pugui solucionar sempre amb la paraula.
Arxivat a