El Gran Recapte d'Aliments habilita 52 punts de recollida a Osona

La comarca es bolca en la iniciativa solidària | Les donacions es poden fer en supermercats d’11 poblacions | Es demana sobretot oli, llet, conserves de carn i peix, i llegums cuits

Redacció Osona.com
27 de novembre del 2015
Actualitzat a les 14:23h
Voluntaris del Gran Recapte classificant els productes al banc d'aliments de Manlleu, l'any passat
Voluntaris del Gran Recapte classificant els productes al banc d'aliments de Manlleu, l'any passat | Adrià Costa

Voluntaris del Gran Recapte classificant els productes a El Sarró, el banc d'aliments de Manlleu. Foto: Adrià Costa

 

Aquests divendres i dissabte, dies 27 i 28 de novembre, se celebra arreu de Catalunya la setena edició del Gran Recapte d'Aliments, la campanya solidària que busca captar l'atenció de la ciutadania sobre el problema de la fam a la societat catalana. Organitzat pels quatre Bancs dels Aliments catalans –n'hi ha a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida-, la campanya fa una crida a la societat a donar aliments de franc per ajudar els més necessitats. S'organitza des de 2009 i cada any millora els resultats.

El president del Banc dels Aliments de Barcelona, Eduard Arruga, destaca que el Gran Recapte apel·la a "la solidaritat ciutadana" i per això la bona resposta de la campanya, que cada any augmenta tant en la quantitat recollida com en els punts de venda, el nombre de voluntaris i la col·laboració dels establiments, suposa "una demostració de responsabilitat social".

Les donacions es poden fer  a diversos comerços, mercats i supermercats d'arreu del país. Les persones que no puguin desplaçar-s'hi també poden participar en la proposta a través del web de la iniciativa solidària. Es recullen tot tipus d'aliments de llarga durada, com ara pasta, arròs, llegums i conserves.

Pel que fa a Osona, s'han habilitat un total de 52 punts de recollida en 11 poblacions (l’any passat, n'hi havia 35): Vic, Manlleu, Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà, Olost, les Masies de Voltregà, Taradell, Tona, Malla, Centelles, Torelló i Roda de Ter. Es podran deixar els aliments als supermercats Bon Preu/Esclat, Bonarea, Caprabo, Carrefour, Consum, Dia, Lidl i a un punt independent d’Olost i Casa Espina, a Torelló i Vic. A Manlleu, a més, també es podran fer donacions als casals de la gent gran ASVAT i Casal Cívic Federica Montseny, al Mercat Municipal i Sorli Discau.

El Gran Recapte a Osona està organitzat per la Creu Roja, Càritas i el Rebost Solidari. En aquesta ocasió, s’han mobilitzat un total de 244 voluntaris.

A la comarca es demana sobretot oli, llet, conserves (de carn i peix) i llegums cuits. També es fa una crida per don ar productes i aliments adreçats a la infància: bolquers, llet infantil de continuació, pots de fruita i verdura, i farinetes.

Els beneficiaris del Banc dels Aliments a Osona durant l’any 2015 han estat 5.145 persones, de les quals 2.100 a Vic. Al Gran Recapte d’Aliments del 2014 a Osona es varen recollir 87.530 quilos.
 

Més informació sobre el Gran Recapte d'Aliments a Catalunya

 

Un voluntari, carregant els aliments recollits. Foto: Adrià Costa