Can Jubany i la Fonda Sala mantenen la prestigiosa estrella Michelin

Santiago de Compostela acull la presentació de la guia gastronòmica per excel·lència

Pere Pratdesaba
26 de novembre del 2015
Actualitzat el 28 de novembre a les 7:00h
Nandu Jubany, davant del seu restaurant de Calldetenes
Nandu Jubany, davant del seu restaurant de Calldetenes | Adrià Costa
Nandu Jubany, davant del seu restaurant. Foto d'arxiu : Adrià Costa

Les dues estrelles no es mouen d’Osona. La Fonda Sala d’Olost i Can Jubany de Calldetenes mantenen la distinció Michelin, amb una estrella cadascun, tal com es s'ha fet públic aquesta nit a Santiago de Compostela. La ciutat gallega s'ha vestit de gala per acollir la presentació de la Guia Michelin, una de les cites ineludibles del món gastronòmic en què es dóna a conèixer el repartiment de les famoses estrelles.

En aquesta prestigiosa guia, quatre nous restaurants catalans han encès la seva primera estrella Michelin. Es tracta dels establiments barcelonins el Disfrutar, de Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch, i l'Hoja Santa, d'Albert Adrià i Paco Méndez. A més, també s'ha atorgat una primera estrella a la cuina contemporània empordanesa de l'Hotel Restaurant Empòrium de Castelló d'Empúries i al Tresmacarrons del Masnou.

D'aquesta manera, la Guia Michelin 2016 referma l'aposta de per la pedrera gastronòmica i fa pujar al selecte grup dels biestrellats només dos restaurants, el Zaranda, del Castell Son Claret de Mallorca, liderat pel xef format a Can Fabes Fernando Pérez Arellano, i el Coque de Madrid.
 

Més informació, des de NacióDigital

Llistat íntegre amb totes les estrelles Michelin 2016

Llistat amb totes les estrelles Michelin a Catalunya 2016



Catalunya és un país de 60 estrelles... Michelin. Amb la incorporació del Disfrutar, l'Hoja Santa, l'Empòrium i el Tresmacarrons la xifra de restaurants "estrellats" ascendeix a 50. Aquest mapa elaborat per Laura Aragó permet visualitzar-los a un sol clic.
Documents