Com s'han resituat els personatges del franquisme?

Divendres a Vic, presentació del llibre "El franquisme que no marxa", de Lluc Salellas

Redacció Osona.com
25 de novembre del 2015
Actualitzat a les 18:58h

Portada del llibre «El franquisme que no marxa» Foto: Lluc Salellas.
 

El periodista gironí Lluc Salellas presenta el llibre El franquisme que no marxa aquest divendres, 27 de novembre, a les 8 del vespre a la llibreria Muntanya de Llibres de Vic. L'acte va a càrrec del Grup de Periodistes Ramon Barnils, en col·laboració amb Saldonar Edicions, Unitat contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) d'Osona i Muntanya de Llibres.

La presentació del llibre es fa una setmana després de la commemoració dels 40 anys de la mort del dictador Francisco Franco. La conclusió d'aquest treball d'investigació mostra amb noms i cognoms a totes aquelles persones poderoses del franquisme que van sobreviure la Transició i que hi van continuar manant. Els fills i néts del règim continuen al capdavant de les principals empreses i no han perdut pes polític i segueixen formant part de la nova democràcia.

El franquisme que no marxa és el quart volum de la col·lecció Periodistes, que aplega diferents treballs de periodisme d'investigació. Els tres primers van ser Et presento el jutge Garzón, de Sònia Bagudanch; Castor: la bombolla sísmica, de Jordi Marsal, i Els senyors del boom, de Gemma Garcia Fàbrega. El cinquè, Desmuntant Societat Civil Catalana, de Jordi Borràs, es presentarà l'1 de desembre a Barcelona i molt aviat a la comarca d'Osona.
Arxivat a