Olost obre un procés participatiu sobre cinc projectes municipals

Els veïns n'escolliran un per tirar-lo endavant | Les iniciatives tenen un pressupost d'uns 10.000 euros

Anastàsia Klimkovich
24 de novembre del 2015
Actualitzat a les 10:38h
L'Ajuntament d'Olost ha obert un procés participatiu, des del 20 fins a 30 de novembre, perquè els veïns puguin votar els cinc projectes que el consistori ha presentat, i dels quals se n'escollirà un per portar-lo a terme. Les urnes estan situades una a la Biblioteca, i l'altre a les oficines de l'Ajuntament. D'altra banda, també es pot votar a través del web, on totes les persones residents a Olost i aquelles que hi tenen relació, per segona residència o haver nascut a la població, poden emetre el vot.

Entre els projectes proposats consta l'adequació de la planta baixa de l'Ajuntament per a la creació d'una sala multifunció, cultural i autogestionada, ja que Olost està mancat d'un espai per a exposicions temporals. Un altre projecte és el d'instal·lar una pèrgola fotovoltaica al sorral de l'Escola Terra Nostra, el seu objectiu és fer ombra al patí i alhora produir electricitat de forma renovable. Una altra opció és la de crear una horta cooperativa de participació ciutadana a la zona d'hortes del pont, ja que hi ha una zona agrícola no aprofitada actualment. O bé crear una smart village, és a dir un poble intel·ligent. Dotar d'ordinadors i tabletes el centre cívic i el casal d'avis, una estació meteorològica connectada a Internet i a TV3. Per últim, construir una vorera des del restaurant la Mola fins a la plaça de Santa Creu. D'aquesta manera s'evitaria que els vianants hagin d'anar caminant al mateix nivell que els vehicles. El pressupost de tots els projectes és similar, aproximadament d'uns 10.000 euros.

L'horari d'obertura de la Biblioteca d'Olost és de dilluns a divendres de 16:00 a 21:00 hores, mentre que l'horari d'atenció al públic de l'Ajuntament d'Olost és de dilluns a divendres de 8:00 a 14:00 hores i els dimarts i dijous de 16:00 a 19:00 hores. A través del web municipal es pot emetre el vot clicant a sobre el banner principal, introduint el DNI i seleccionant quin és el  projecte escollit.
 

Els cinc projectes detallats