Raquel Estrada guanya el 31e Premi Miquel Martí i Pol de Roda de Ter

Lliurament dels Premis Literaris i Pedagògics

Gala dels Premis
Gala dels Premis | M. Àngels Roviró
Redacció Osona.com
18 de novembre del 2015
Actualitzat a les 12:04h

Dins del marc de les Jornades de Miquel Martí i Pol,Roda de Ter va lliurar el passat diumenge, 15 de novembre, al Teatre Eliseu, els Premis Literaris Pedagògics. Els guardons engloben el Premi de poesia Miquel Martí i Pol, el Premi Emili Teixidor a projecte pedagògic i els Premis ARC (Associació Roda de Comerciants) de narrativa juvenil.

La gran guanyadora va ser Raquel Estrada, del Pla de Santa Maria, que es va emportar el 31è Premi de Poesia Miquel Martí i Pol per la seva obra Filles. Estrada va recitar un poema sobre com vivim les guerres des de la nostra zona de confort, i un altre dedicat a tots aquells nens que resulten ser les víctimes directes d'aquests conflictes bèl·lics. La jove ha publicat diversos llibres: Pedregam, que va ser premiat al premi Gabriel Ferrater l'any 2010, i Esferes coincidents.

El 10è premi Emili Teixidor se'l va emportar David Serrano, de Sabadell, pel projecte Memòria del futur. L’autogestió d’un viatge en el temps i les emocions a Mauthausen (Àustria).

Al mateix acte es van entregar els premis literaris ARC. De les cinc categories només es van premiar dues, ja que a les tres primeres no es va entregar cap treball.

Júlia Arumí, de Roda de Ter, va ser la guanyadora de la quarta categoria, amb el treball Desert. Júlia és alumne de 3r d'ESO de l’Institut Miquel Martí i Pol .

A la cinquena categoria el treball guanyador va ser Tears in heaven, presentat amb el pseudònim Ballinora, que correspon a Júlia Torras, de Taradell, que actualment cursa 1r de Batxillerat al Col·legi Sant Miquel dels Sants de Vic.

D'altra banda, el tercer premi Sebastià Àlvarez al millor treball final de Grau de l'àmbit educatiu de la Universitat de Vic va ser atorgat a Sílvia Jurado, pel treball Metodologia d’ensenyament–aprenentatge en l’hoquei patins. La comunicació de l'entrenador.

L'acte el va presidir l'alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, que va recordar la figura de Miquel Martí i Pol. A la vetllada, els actors Lluís Soler, Jordi Boixaderes i Jordi Bosch van interpretar Barcelona/Roda de Ter. Crònica d'una amistat. L'espectacle es va inspirar a partir de la relació d'amistat que tenia Miquel Martí i Pol amb Joan Vinyoli.
Arxivat a