Osona plora l'horror de París

Minuts de silenci a llocs com Vic, Taradell o Sant Pere de Torelló, per condemnar la cadena d'atacs terroristes a la capital francesa, que s'ha saldat amb desenes de morts

Minut de silenci a la plaça de Vic, amb l'alcaldessa i molts regidors del consistori vigatà.
Minut de silenci a la plaça de Vic, amb l'alcaldessa i molts regidors del consistori vigatà. | Ajuntament de Vi
Redacció Osona.com
14 de novembre del 2015
Actualitzat el 15 de novembre a les 11:04h

Places d'arreu de Catalunya s'han omplert per condemnar els atemptats a París en què han mort 128 persones -xifra encara no definitiva-.  El president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres autoritats, han assistit al minut de silenci a les 12 del migdia a la plaça de Sant Jaume.

A Osona s'han fet concentracions a la mateixa hora a diverses poblacions, com Vic, Taradell o Sant Pere de Torelló, convocades pels respectius ajuntaments. D'altres consistoris, com Rupit, han expressat el seu condol a través de les xarxes socials. A la resta del país, també s'han fet concentracions a Girona, Lleida i Tarragona, Sabadell, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Figueres, Badalona,Terrassa, el Masnou, Solsona, entre d'altres municipis. 

A l’acte davant l’Ajuntament de Vic hi ha assistit l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, que ha volgut manifestar el seu suport i solidaritat als familiars i amics de les víctimes, a la vegada que ha reclamat a la ciutadania tranquil·litat i calma. En aquest sentit, ha remarcat els valors de la cohesió i convivència de la nostra societat com a millor resposta a aquesta gran tragèdia.

 

Els serveis d'emergència atenent un dels ferits en els atacs a París. Foto: Europa Press

A la concentració també hi han estat present la majoria de regidors de la corporació municipal, així com ciutadans particulars que s’han afegit en aquesta mostra de solidaritat i rebuig a la violència.

D’altra banda, l’Ajuntament de Vic ha fet una nova crida a la ciutadania el proper dilluns, dia 16 de novembre a les 7 de la tarda a la plaça Major de Vic (davant l’Ajuntament de Vic) amb el mateix objectiu.

Almenys 128 persones han mort en set atacs simultanis als districtes 10 i 11 de la capital francesa i al municipi veí de Saint Denis. A l'espera d'una xifra definitiva de víctimes mortals –hi ha també més de 80 ferits greus i uns de 100 de lleus-, les autoritats franceses han confirmat que set dels terroristes han mort immolats en fer-se explotar cinturons d'explosius i un vuitè ha estat abatut. Mai abans a França s'havien produït atacs suïcides.
 

Totes les notícies publicades sobre els atemptats a París, a NacióDigital


Neus Munté, Carme Forcadell i Artur Mas, al minut de silenci de plaça Sant Jaume. Foto: J.M. Gutiérrez

Arxivat a