Prats de Lluçanès celebra la tercera Fira de la Coca i la Llonganissa

El certamen coincideix aquest dissabte amb el Festival d'Itineràncies

Anastàsia Klimkovich
12 de novembre del 2015
Actualitzat el 13 de novembre a les 18:20h
Prats de Lluçanès celebrarà aquest dissabte, 14 de novembre, la tercera edició de la Fira de la Coca i la Llonganissa, on els carrers del centre s'ompliran amb paradetes de coca, llonganissa i artesania alimentària. Durant la jornada, es comptarà també amb promocions especials de la Unió de Botiguers i Comerciants de Prats (UBIC) que oferiran degustacions gratuïtes per comprar als establiments adherits a l'entitat.

 

Cartell de presentació de la Fira de la Coca i llonganissa Foto: Prats de Lluçanès

A les 11 h, al Centre de dia-Espai social, hi haurà una activitat per als infants amb l'actriu Lali Barenys amb El viatge de la Cocallonga. D'altra banda, a les 11:30 i a les 19 h, davant de Cal Siller, David Gomis, desvetllarà quin és el vermut idoni o el vi dolç més adient per combinar amb la coca i la llonganissa. L'Ajuntament de Prats recomana inscriure's abans al web per poder participar o bé dirigir-se al mateix Ajuntament en horari d'oficina. 

A les 18 h a la plaça Nova tindrà lloc el berenar de coca i llonganissa per a tothom i a més se celebrarà el ball de la Cocallonga amb el Txiki. Durant aquest berenar s’entregaran els premis del primer concurs de coques casolanes.

Al llarg de tot el dia, pels carrers del poble, es podrà veure l'exposició fotogràfica Com fem la coca i la llonganissa a Prats?, una visió de com es fan aquests productes als establiments del poble, a càrrec dels Amics de Robert Capa i amb la col·laboració de l'empresa pradenca Manipulacions de fusta SL. La mateixa exposició es podrà veure des de dimarts, 17 de novembre, fins al dilluns, 23 de novembre, a la Sala Cal Bach, en horari d'oficina.

El Festival Itineràncies

A més a més, enguany la fira coincideix amb un altre esdeveniment, el Festival Itineràncies, per fomentar la unió entre la cultura, artesania local i deferents aspectes del poble. Així el projecte La Bellesa de veure i sentir embellirà la zona de les Tres Fonts, el Safareig i el carrer Hospital. Els espais recordaran la memòria d'uns llocs molt freqüentats antigament, i en la iniciativa hi participaran els nens de 6è de primària conjuntament amb la coral Sant Jordi, la banda de l'escola municipal i el col·lectiu Fem Safareig.

L'endemà diumenge, a les 11:30 i a les 13:30 h, a la plaça Nova hi haurà l'acció de Siente la cabeza, a càrrec de Fafà Franco, que portara un taller de perruqueria artística. D'altra banda, a les 12, Adopted donaran una pinzellada d'humor a la zona del mercat.