L'Esquirol inaugura un circuit inclusiu per a persones amb dificultats físiques

Serà el primer de la comarca i el 12è del món

Anastàsia Klimkovich
06 de novembre del 2015
Actualitzat a les 16:15h
L'Esquirol inaugurarà aquest dissabte, 7 de novembre, amb una cursa un circuit inclusiu per a persones amb dificultats físiques. En el marc del projecte BOX21 de la Fundació Itinerarium, la iniciativa vol ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones, especialment fomentant l'activitat física entre les persones amb dificultats per moure's. 

El circuit, el primer d'aquest tipus a la comarca i el 12è al món, tindrà tres variants, rosa-8 km, blau-3 km i verd-3 km, que el participant podrà triar depenent de les seves necessitats. El blau, per exemple, és apte per a cadira de rodes elèctrica, joëlette i handbike. Les tres variants passen per llocs d’interès natural i patrimonial del municipi.

El projecte s'inclou dins un projecte de creació de circuits adaptats a diferents ciutats del món i la característica que els fa diferents a altres circuits adaptats és que són sempre a la natura, adaptats i senyalitzats permanentment. Els recorreguts de l'Esquirol els ha creat i impulsat per Eduard Jornet, pare del campió del món de curses de muntanya, Kilian Jornet i la Fundació Itinerarium, pretenen acostar l'esport i la natura a tothom.