Tres persones denunciades per collir pinyes fora de temporada

Els Mossos d’Esquadra comissen 800 quilos de pinyes a Moià, El Brull i la Torre de Claramunt

Redacció Osona.com
06 de novembre del 2015
Actualitzat el 09 de novembre a les 11:19h
Els Mossos d’Esquadra de diferents unitats de la Regió Policial Central van denunciar administrativament tres persones per recol·lectar pinyes fora de temporada, durant l’última setmana d’octubre. Davant el requeriment de persones afectades, les dotacions policials van mobilitzar-se i el resultat de les actuacions va implicar la localització de vehicles que transportaven els sacs amb les pinyes recollides il·legalment a les localitats de Moià (Moianès), El Brull i la Torre de Claramunt (Anoia).

Els agents van procedir al comís de les pinyes i dels estris utilitzats per agafar-les dels arbres. En total, es van recollir 800 quilos de manera il·legal, que van ser lliurats al viver central de Forestal Catalana a Sant Feliu de Buixalleu.

El període hàbil per la recollida de la pinya és de l'1 de novembre al 15 de maig, i per fer-ho s'han de complir uns requisits, entre els quals s'ha de disposar de l'autorització del propietari dels terrenys i la llicència de recol·lecció de pinyes expedit pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Les tres persones denunciades no en complien cap.