Balenyà instal·la plaques solars fotovoltaiques a la casa de la vila

El cost aproximat de la instal·lació és de 15.000 mil euros

Les plaques solars
Les plaques solars | Aj. Balenyà
Redacció Osona.com
06 de novembre del 2015

L'Ajuntament de Balenyà ha completat la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la casa de la vila, amb una subvenció de la Diputació de Barcelona i el suport de l'Agència Local de l'Energia d'Osona. La instal·lació l'ha dut a terme l’empresa Engiaux SL de Vic. La Diputació cobreix entorn d'uns 12.000 mil euros i les despeses vinculades a l'Ajuntament pujaran uns 3.000 mil euros.

L'objectiu de les plaques és cobrir una part rellevant del consum energètic de l'edifici de l'Ajuntament amb auto producció energètica, de forma que ajudarà a reduir les emissions de CO2. No està previst que les plaques puguin superar el consum total de l'edifici i, en conseqüència, no es contempla la venda d'energia en aquelles hores en les quals la producció pugui superar el consum que faci al mateix edifici.

Aquestes plaques s'han instal·lat a l'Ajuntament per ser l'edifici on hi ha un consum més estable i continuat al llarg del dia i de l'any. Alternativament, s'havia estudiat la instal·lació d'aquestes plaques al pavelló municipal o a les escoles, però el nivell d'aprofitament de l'energia generada era inferior al que previsiblement s'assolirà l'edifici de l'Ajuntament.

A les mateixes instal·lacions de l'Ajuntament s'ha instal·lat una pantalla que reflecteix en temps real el consum que hi ha en cada moment, l'energia que es genera amb les plaques i, per tant, el percentatge d'autosostenibilitat que s'assoleix al llarg del dia. Amb aquesta instal·lació es contribueix a l'assoliment de les línies establertes en el PAES, el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses al qual Balenyà està subscrit i que té com a objectiu lluitar contra el canvi climàtic que s'està generant per l'ús intensiu dels recursos i, molt especialment, de l'energia.
 

Monitor que reflecteix a temps real el consum de les plaques solars. Foto: Balenyà

Arxivat a