L'Escola de Pastors de Catalunya presenta el nou curs a Ripoll

A l'acte, Xevi Crosas explicarà la seva experiència a Osona

Anastàsia Klimkovich
04 de novembre del 2015
Actualitzat a les 15:56h

Cartell informatiu sobre la presentació del curs. Foto: Escola de Pastors

L'Escola de Pastors de Catalunya presentarà el proper dijous, 5 de novembre, el nou curs al Ripollès i a les comarques veïnes. L'acte es farà a les Càpsules d'Emprenedoria de Ripoll, a les 15:30 hores, i anirà a càrrec de Neus Monllor, col·laboradora de l’Escola. D’altra banda, també es coneixeran les experiències de Josep Orra, tutor de pràctiques de l’explotació ramadera Pujol Orra de Les Llosses, on tenen vaques de llet ecològica i elaboren els seus productes làctics; i de Xevi Crosas, antic alumne de l’Escola i que actualment té el seu ramat d’ovelles i obrador de formatges, el Serradet de Barneres de Sant Martí Sescorts.

Des de l'Escola de Pastors es treballa per millorar la dinamització de la pagesia en l'àmbit rural. A més, es busca impulsar accions per donar suport a la pagesia existent i apostar per una nova generació que basa en l'agroecologia i la seva manera d'entendre aquest ofici. 

L'Escola vol consolidar un nou model de pagesia que permeti produir canvis molt importants en el desenvolupament rural. A través de la incorporació de noves generacions, molts cops alienes a una tradició familiar, es pretén demostrar que, la pagesia, per ella mateixa, és un sector viable econòmicament. 

Des de el seu naixement l'any 2009, l'Escola de Pastors treballa per garantir el relleu generacional mitjançant la incorporació de persones amb vocació a l'activitat agrària. A més, l’associació és entitat assessora del Departament d’Agricultura. Aquesta compta amb un servei d’assessorament independent des de l’any 2013 per aquells alumnes que han passat per l’escola i s’ha iniciat o estan a punt d’iniciar-se a l’activitat. 

Inscripcions obertes

Amb tot això, l'Escola de Pastors de Catalunya ha obert una nova convocatòria per al curs 2016, que es presentarà a Ripoll aquest dijous. El passat 31 d'octubre es van presentar les bases i es tancaran les inscripcions el proper 30 de novembre. Aquesta convocatòria està dirigida a tot el sector ramader, a tots aquells alumnes que vulguin formar-se com a pagesos i pastors. 

Els estudiants rebran una formació teòrico-pràctica durant sis mesos. El curs començarà el pròxim 22 de febrer. Aquest és l'enllaç per inscriure's a la sol·licitud al nou curs.