La Fira d'en Rocaguinarda reviu el bandolerisme a Olost

Activitats durant tot el cap de setmana

Anastàsia Klimkovich
06 de novembre del 2015
Actualitzat el 07 de novembre a les 8:06h
La Fira d'en Rocaguinarda
La Fira d'en Rocaguinarda | A. Costa

Visitants, artesans i pintors han estat acompanyats de personatges de tota mena caracteritzats del segle XVII. Foto: Adrià Costa


Un any més, torna la Fira d'en Rocaguinarda a Olost aquest cap de setmana, dies 7 i 8 de novembre. El certamen tracta sobre el conegut bandoler, també anomenat ''Perot Lo Lladre'', que assaltava amb la seva colla de nyerros als viatgers que travessaven el camí que unia antigament Barcelona i Girona. Per aquest motiu, el pròxim diumenge 8 de novembre, Olost es transformarà en un poblat del segle XVI, caracteritzat per l'època de bandolerisme.

El primer dia de fira, el dissabte, serà el torn dels Nyerros i Cadells. La jornada començarà amb la segona edició de la Cursa de Bandolers, a les 10 del matí a la plaça Major, i el recorregut serà d'11,6 quilòmetres. Per inscriure's cliqueu aquí.

A la tarda serà el torn de la vuitena edició del correfoc infantil, que se celebrarà a les 17:30 h al Raval d'Olost. Aquest any es comptarà amb la companyia de la colla infantil d'Alpens, Diables de Matamosses. Es prega a tots els participants que vinguin vestits adequadament, amb el barret, mocador de coll i roba vella de cotó. Al vespre, a les 19:00 h, al Centre Cívic es projectaran audiovisuals d'espeleologia, ''Travessa Cueto Coventosa'', a càrrec de Ramon Sallent.

L'endemà, diumenge, ja serà el moment de Fira d'en Rocaguinarda. La vetllada arrencarà a les 11 del matí amb l'arribada de les autoritats i fins a les 13:15 es duran a terme diverses activitats relacionades amb bandolers, com també la celebració d'un casament tradicional de l'època. 

Al migdia hi haurà les activitats infantils i se seguira la programació a la tarda a partir de les 16:45 amb les Rondalles al Sac a la Plaça, un espectacle infantil d'Isac Morera. Finalment tindrà lloc el desenllaç de la jornada amb un castell de focs. 
 

Recull de galeries de fotos de la Fira d'en Rocaguinarda 

Programa d’actes de la Fira d’en Perot Rocaguinarda