Clara Roquet, Gilbert Arroyo i Marc Parramon, guardonats al prestigiós Seminci de Valladolid

Els osonencs s’emporten els premis al millor curtmetratge internacional i el millor documental nacional

Redacció Osona.com
02 de novembre del 2015
Actualitzat el 05 de novembre a les 19:29h

Una imatge del film «Adiós» de Clara Roquet

Èxit dels directors osonencs al Seminci (Setmana Internacional de Cinema) de Valladolid, un dels certàmens cinematogràfics més importants de l’Estat. Clara Roquet, de Malla, ha estat premiada amb el millor curtmetratge internacional, pel seu film “Adiós”. Per altra banda, el manlleuenc Marc Parramon ha rebut el premi al millor documental nacional per “Filosofia a la presó”, que ha codirigit amb Gilbert Arroyo, de Torelló.

Adiós” tracta d’una treballadora domèstica boliviana que intenta complir els desitjos de la seva senyora. El film es va rodar a Malla. La jove guionista i directora osonenca afegeix així un altre guardó a la seva curta trajectòria, entre els quals destaca el Premi Goya per la pel·lícula “10.000 km”, que va escriure juntament amb Carlos Marques-Marcet.

“Filosofia a la presó” explica com, durant 11 setmanes, en una presó propera a Barcelona, set interns i set estudiants de filosofia participen en una sessió de dues hores de diàleg socràtic que comença amb filosofia però que gira ràpidament cap a experiències vitals, com la felicitat, la por o la justícia. Parramon, nascut  Manlleu el 1977, ha treballat en el món audiovisual en l’última dècada. Entre d’altres, va realitzar i codirigir "Injusticia Express: el caso Óscar Sánchez", guanyador de la Nimfa d’Or al millor documental en el Festival de Televisió de Montecarlo 2015. Gilbert Arroyo, nascut a França i resident a Torelló, ha estat director i guionista de diversos programes de televisions com Cuatro, La Sexta, Antena 3 o Telemadrid.
Arxivat a