Montesquiu exposa imatges d'estrelles de Hollywood sobre la neu

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya inaugura la mostra

Una mostra de l'exposició
Una mostra de l'exposició | Montesquiu
Anastàsia Klimkovich
30 d'octubre del 2015
Actualitzat el 02 de novembre a les 12:16h
El Festival BBVA de Cinema de Muntanya inaugura aquest dissabte a les 12:00h l'exposició Estrelles a la neu a Montesquiu. Es podrà visitar fins al 29 de novembre i és un recull de cartells, programes de mà i fotogrames de pel·lícules que han intentat seduir l'espectador en combinar grans noms com els de Gregory Peck, Greta Garbo, Ingrid Bergman, Kirk Douglas i Robert Redford amb la innegable espectacularitat dels esports de neu.

Una mostra de l'exposició Foto: Montesquiu

Els esports d’hivern -l’esquí i el patinatge- van arribar més tard que l’alpinisme al cinema, ja que era difícil pels primers operadors de càmera aturar el moviment o fixar el gest dels esportistes sobre uns artefactes lliscants. Un altre problema afegit era la dificultat de mostrar les traces dels esquís sobre un mantell blanc; el fet, en definitiva, de trobar la manera de jugar amb la llum, plasmar els contrastos i així donar perspectiva i volum a les imatges.


La mostra forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el Grup BBVA (format per BBVA i CX) porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats.