Els alcaldes de la Garrotxa es queixen pels continus talls de trànsit de Bracons

Els batlles reclamen minimitzar les molèsties pels 7.000 vehicles diaris que utilitzen la via

Redacció NacióLaGarrotxa.cat
15 d'octubre del 2015
Actualitzat a la 13:22h

Els alcaldes estan tips dels continus talls a Bracons. Foto: Martí Albesa


Els alcaldes de la Garrotxa estan cansats dels continus talls de trànsit al túnel de Bracons i per això han redactat una queixa per escrit al secretari d'Infrastructures i Mobilitat de la Generalitat. Lamenten que no s'informa degudament als municipis abans de tancar la via i, per tant, no es pot comunicar els talls als usuaris garrotxins. 

Actualment, uns 7.000 vehicles utilitzen diàriament l'eix Vic-Olot per Bracons. Tot sovint, el Departament de Territori tanca els túnels durant tres nits per realitzar-hi tasques de manteniment. Llavors, els conductors de la Garrotxa i Osona es veuen obligats a passar per Ripoll, que incrementa més de mitja hora el viatge, o bé fer servir vies secundàries amb el risc per la seguretat que comporta. 

El Consell d'Alcaldes demana que s'optimitzin aquestes feines de manteniment, per reduir-ne les afectacions i que es comuniquin degudament als ajuntaments de banda i banda del túnel. La queixa, a part de Bracons, també es refereix a les mateixes molèsties que causen els talls al túnel d'en Bas, a la C-63, que evita passar per Sant Esteve.