FOTOS Centenars d'osonencs mostren el seu suport als imputats per organitzar el 9-N

L’amenaça de pluja no aigualeix les manifestacions de suport a Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau | La plaça Major de Vic concentra unes cinc-centes persones

La manifestació a la plaça Major de Vic
La manifestació a la plaça Major de Vic | Albert Alemany
Redacció Osona.com
14 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:06h

La manifestació de suport als imputats pel 9-N, a la plaça Major de Vic Foto: Albert Alemany


Les quatre gotes que van caure en alguns punts d’Osona, ahir als volts de quarts de vuit del vespre, no van aigualir les manifestacions de suport a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega, imputats per haver organitzat la consulta ciutadana del 9 de novembre. Centenars de persones van sortir al carrer, davant dels ajuntaments, per expressar el seu rebuig a la decisió judicial, en municipis com Torelló, Roda de Ter, Vic, Manlleu, Sant Quirze de Besora, Taradell, Prats de Lluçanès, Centelles, Tona o Sant Julià de Vilatorta, entre d’altres. La protesta estava convocada per les entitats sobiranistes, concretament, l’ANC, Òmnium Cultural, l’AMI i l'ACM.

La majoria de protestes van estar encapçalades pels alcaldes i regidors dels respectius consistoris i van finalitzar amb el cant dels Segadors. Les concentracions van incloure la lectura d'un manifest i una urna com la que es va utilitzar el 9-N on els presents van poder dipositar simbòlicament els seus vots. Crits d'independència arreu.

 

L'alcaldessa Anna Erra, votant a la plaça Major de Vic Foto: Albert Alemany

El punt més multitudinari va ser la plaça Major de Vic, amb unes cinc-centes persones i on el manifest el va llegir la professora de la Universitat de Vic, Carme Rubio. També es van concentrar unes tres-centes persones a Manlleu, a la plaça Fra Bernadí.

Les concentracions en suport als imputats del 9-N es van repetir a les principals viles i ciutats del país. Girona, Lleida, Tarragona i Manresa és on es va aplegar més gent. Tanmateix, centenars de persones van omplir places de Terrassa, Olot, Tortosa, Sabadell i Berga, entre molts altres punts.

Les entitats sobiranistes han anunciat una altra concentració dels càrrecs electes al Parlament davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, aquest dijous, 15 d'octubre, a les 9 del matí, al monument de Lluís Companys de Barcelona, on es farà una ofrena floral en record del 75è aniversari de l’afusellament del president Companys. L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha anunciat que hi assistiria. Les entitats justifiquen les accions perquè, diuen, "els atacs per respondre al mandat democràtic de la ciutadania i posar les urnes són també un atac a la pròpia democràcia".
 

Les manifestacions a Catalunya, des de Nació Digital

Totes les reaccions a les declaracions dels imputats pel 9-N, en directe des de Nació Digital

 

La manifestació de suport als imputats pel 9-N, a la plaça Major de Vic. Foto: Albert Alemany

 

Concentració a Centelles. Foto: Toni Carrasco

Concentració en contra del procés judicial contra el 9N a Torelló

Posted by Jordi Casals Prat on Martes, 13 de octubre de 2015