La portaveu de CiU a les Masies de Voltregà denuncia l'alcalde per coaccions i xantatge

Montse Porta se sent “intimidada” en dues reunions amb Sergi Vilamala, assegura davant els Mossos

Redacció Osona.com
09 d'octubre del 2015
Actualitzat el 10 d'octubre a les 9:00h
Montse Porta, cap de l’oposició i portaveu de CiU a l’Ajuntament de les Masies de Voltregà, va denunciar l’alcalde de la població, Sergi Vilamala (PSC), per “coaccions” i “xantatge”. La denúncia, a la qual ha tingut accés avui Osona.com, es va presentar davant dels Mossos d’Esquadra el 17 de setembre.

Els fets es remunten  a mesos enrere, quan un particular va denunciar Vilamala per presumptes irregularitats a l’Ajuntament, una actuació a la qual CiU dóna suport. En una  reunió posterior, ja després de les eleccions municipals, sempre segons la denúncia presentada per Porta, Vilamala li va oferir una regidoria a canvi de fer un pronunciament públic de que no existien irregularitats a l'Ajuntament de les Masies de Voltregà. En rebutjar-ho, l’alcalde es va enfurismar i es va mostrar molt agressiu. Porta diu que es va sentir “intimidada” i que va tenir “por” però que no ho va fer públic en considerar que era un fet puntual.

Una situació semblant es va reproduir el 15 de setembre, en una comissió informativa de la junta de govern, en una reunió on hi havia altres persones. El dia anterior, en un ple tens a l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà, CiU va denunciar irregularitats per prevaricació en aquest consistori, que també vinculaven al de les Masies de Voltregà.

Vilamala va tornar a mostrar-se agressiu i li va reclamar a Porta que ho aturés. “Si no pares això, tot acabarà malament. Ho has de parar. Si continues amb tot això, aniré per a tu, ja t’ho trobaràs”, va dir l’alcalde, segons la denúncia. Porta assegura que Vilamala també li va fer xantatge amb uns assumptes familiars. Llavors es va decidir a denunciar-ho.

Vilamala, per la seva banda, s'ha limitat a dir a Osona.com que "no hi ha res a comentar" i que mai fa cap reunió sol.