Una escola d'Olost guanya un concurs estatal de medi ambient

Els alumnes del centre Terra Nostra viatgen a Milà a recollir el premi

Els nens d'Olost, a Milà
Els nens d'Olost, a Milà | Endesa
Redacció Osona.com
09 d'octubre del 2015
Actualitzat el 13 d'octubre a les 17:38h

Alumnes de l'escola Terra Nostra d'Olost a Milà, Itàlia / Endesa


Un grup d’alumnes de tercer de Primària de l’escola Terra Nostra d’Olost han estat els guanyadors del concurs PlayEnergy celebrat a l'Estat espanyol. Els nens han viatjat a Itàlia –en el marc de la celebració de l’EXPO de Milà– per recollir el premi pel seu projecte “Ús responsable de l’energia”. El concurs, de caràcter internacional, s’emmarca dins del programa PlayEnergy que Enel ha desenvolupat a través del taller organitzat per Endesa Educa a més de 25.000 alumnes de tot l’Estat durant el curs 2014 -2015.

La gala d’entrega de l’onzena edició dels guardons ha reunit les escoles guanyadores de cada país que han participat al concurs. D’aquesta manera, els alumnes que han elaborat els millors treballs sobre temes d’eficiència energètica, ciutats intel·ligents i ús responsable de l’energia, poden durant uns dies compartir tot allò après durant l’elaboració dels projectes.

El projecte de l’escola Terra Nostra d’Olost ha estat un dels seleccionats entre més de 3.884 projectes d’escoles dels nou països participants. El treball explicava a través d’un vídeo la seva visió sobre la utilització de diferents fonts d’energia en l’àmbit local per tal d’aprofitar millor els recursos.

El viatge a Milà a la recollida del premi és un dels obsequis que van obtenir del concurs. A l'Estat espanyol, el concurs guardona els tres millors projectes i entre els premis repartits hi ha 11.000 euros en infraestructures elèctriques per a les escoles, i diferents dispositius portàtils per als alumnes i tutors.

Les activitats educatives que desenvolupa Endesa dins de la iniciativa PlayEnergy estan agrupades al programa didàctic Endesa Educa des de fa set anys. Gràcies a la participació en el programa, més de 431.000 estudiants d’arreu del món han tingut la possibilitat de dissenyar com serien les seves ciutats del futur des del punt de vista energètic, que funcionaran de manera intel·ligent, utilitzant solucions innovadores per donar un ús més eficient a l’energia que consumim.
 

Alumnes de Terra Nostra d'Olost a Milà, Itàlia / Endesa