Sant Pere de Torelló engega el Cicle de música clàssica

Brossa Quartet de Corda i Judit Neddermann, aquest divendres

Redacció Osona.com
08 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:35h
El Cicle de música clàssica SPT, a Sant Pere de Torelló, torna aquest divendres, 9 d’octubre, a les 9 del vespre. Serà amb el Brossa Quartet de Corda i la cantant Judit Neddermann, que oferiran un programa dedicat al compositor romàntic Franz Schubert (1797-1828).

Aquest cicle és un projecte creat l'any 2013 i que es plantejava com una petita sèrie de concerts amb caràcter bianual al poble de Sant Pere de Torelló. El preu de les entrades es destina, en cada un dels concerts, a una causa solidària concreta.

Un dels principals objectius d'aquest cicle és oferir la possibilitat d'assistir a un concert d'aquesta temàtica al mateix municipi i donar resposta als músics locals i dels territoris més propers pensant que és una bona manera que puguin mostrar-se davant "un públic de casa". Les escoles de música locals han estat espais d'aprenentatge de molts d'aquest joves talents que actualment estan treballant professionalment de la música.
 
En aquesta segona edició els concerts es faran també a l'església parroquial i el preu de l'entrada serà totalment voluntari. Els beneficis, i seguint amb la línia de la primera edició, aniran destinats a una causa solidària.

En concret, enguany es destinaran els diners al projecte de creació d'una escola a Rwanda, al poble d'on era fill mossèn Walens Bisabwimana, que va morir ara fa dos anys. Es dóna el cas que en la primera edició, ja es va fer una aportació al poble rwandès, concretament per a un projecte de compra de cabres per a les famílies més necessitades.

L'últim dels tres concerts que integren aquest cicle destinarà al seva recaptació a La Marató de TV3, que aquest any es celebrarà el diumenge 13 de desembre.