Aditum, el concurs fotogràfic del GFM, supera les expectatives

Més de 500 fotògrafs d'arreu del món s'inscriuen al certamen

Autoretrat de Hannu Hautala
Autoretrat de Hannu Hautala | Hannu Hautala
Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2015
Actualitzat el 12 d'octubre a les 9:20h

Autoretrat del fotògraf finlàndes, Hannu Hautala.


El Grup Fotogràfic Manlleu (GFM) ha reconvertit l’homenatge que feia de forma bianual en un concurs que se celebrarà cada any i que ha pres el nom d’Aditum. Dins d’aquest, una de les categories serà “homenatge a”, per la qual en aquesta primera edició s’ha escollit a una llegenda viva de la fotografia de natura, el reconegut fotògraf Hannu Hautala, tal com ja va avançar Osona.com.

Un cop tancades les admissions de la primera edició, el concurs supera els 500 participants i el miler d’imatges presentades. Eduard Crispi, president del GFM, es mostra satisfet amb la participació i ressò aconseguits: “Ara fa uns mesos es va presentar Aditum als mitjans de comunicacio com un concurs que volia travessar fronteres. Despres d'uns mesos de molt esforç hem tancat el concurs amb una participació internacional dels cinc continents. Seguim no obstant treballant fort perquè aquesta edició encara no ha finalitzat”.

Sobre la participació internacional, David Fajula, vicepresident de l’entitat, veu dos punts d’inflexió en l’evolució del concurs: “Hem col·locat Aditum en dos webs de referència en dos dels tres idiomes més parlats del món, anglès i espanyol, garantint així molta participació asiàtica i d’Amèrica Llatina. Alhora, veient les admissions i els seus països d’origen, durant les últimes setmanes hem reconduït els nostres esforços comunicatius cap a l’Àfrica i Oceania, per intentar projectar el concurs en totes les direccions geogràfiques i tenir una riquesa gràfica i conceptual el més àmplia possible entre totes les obres presentades”.

El concurs també ha rebut una gran participació nacional en les quatre categories; tema lliure, natura, homenatge a Hannu Hautala i ciutat de Manlleu. L’encarregat de la gestió de les admissions, Marc Sellés declara que "la quantitat de participants i el seu origen ha superat amb escreix les nostres expectatives inicials, que ja eren altes”.

Durant el mes d’octubre tindrà lloc el veredicte, a càrrec de tres reconeguts fotògrafs com són Jep Flaqué, Joan Vendrell i Jordi Canal-Soler. Posteriorment, el 7 de novembre, se celebrarà l’entrega de premis al Museu del Ter de Manlleu.
Arxivat a