Nueva Vulcano, Núria Graham i Maïa Vidal, caps de cartell del Foramuralla

El certamen, que se celebrarà el 21 de novembre, es trasllada a la tardor i al teatre Atlàntida de Vic

Maïa Vidal serà una de les estrelles del Foramuralla 2015
Maïa Vidal serà una de les estrelles del Foramuralla 2015 | Promocional
Redacció Osona.com
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 17:37h
El Festival Foramuralla de Vic, organitzat per La Jazz Cava, per primera vegada tindrà lloc al teatre Atlàntida i a la tardor, tal com ja va avançar Osona.com, concretament el dissabte 21 de novembre. En total, 13 artistes pujaran sobre l'escenari en aquest esdeveniment, amb noms tan destacats com els de Nueva Vulcano, Maïa Vidal, Mourn, Núria Graham o Ferran Palau, entre d'altres. Els abonaments per al Festival ja són a la venda i es poden adquirir al web.

                                   Cartell Foramuralla d'enguany

                                                



Una oportunitat única per gaudir d'artistes de primer nivell en un sol dia i en un mateix recinte a un preu assequible, (16 i 20 euros). Una radiografia de l'escena musical, amb cinc grups osonencs i també amb artistes de projecció estatal i internacional. El festival aposta per estils variats, com pop, rock, indie o folk, a més d'una festa de cloenda electrònica a l'emblemàtic local de la Jazz Cava de Vic.

La banda barceloninaNueva Vulcano presentarà el seu quart disc titulat, "Novelería", i que coincideix amb la seva primera dècada com a grup. Una altra de les bandes que es podran sentir al Foramuralla és Mourn, un quartet maresmenc. Les seves composicions desprenen ressons del grunge i l’escena indie-rock que va esclatar durant la primera meitat dels 90.

També forma part del cartell Ainara LeGardon, una referència imprescindible del folk-rock estatal. Des del seu primer concert l’any 1991, l’artista ha recorregut amb les seves cançons els principals escenaris europeus (França, Itàlia, Bèlgica, Holanda, Alemanya) i el 21 de novembre a Vic.

Finalment, també hi actuarà Maïa Vidal. Nascuda als EUA però resident entre Barcelona i París, la cantant i instrumentista ha creat un nou estil que ha batejat com eclecto-pop. Al Foramuralla presentarà les cançons del seu nou disc, "You’re the Waves", després d’haver posat banda sonora a l’anunci d’Estrella Damm d’aquest estiu, titulat “D’acord” i dirigit per Alejandro Amenábar.

Al Foramuralla també s’hi podran veure artistes destacats de casa nostra, com Ferran Palau (un dels líders d’Anímic), que actuarà amb banda per presentar el seu segon treball discogràfic en solitari: "Santa Ferida".

 

Núria Graham. Foto: Adrià Costa

El barceloní Daniel Lumbreras també actuarà en aquesta 5a edició. La seva música es desentén d’etiquetes i classificacions, ja que, només amb sons i fonemes, és capaç de captivar qualsevol que l’escolti.

Seguint la línia d’esdevenir un aparador i un impuls pels grups osonencs, el Foramuralla ha programat propostes com la de Núria Graham, una artista que, des que va presentar la seva primera gravació l’any 2013, ha confirmat un talent precoç per compondre i cantar pop-rock de perfil clàssic. Després d’omplir la plaça Major de Vic durant el Mercat de Música Viva d’enguany, presentarà les cançons del seu primer disc.

 



Una altra vigatana que actuarà serà Carla, alter ego de Carla Serrat, Els osonencs Germà Aire també formen part del cartell d’aquesta 5a edició, on presentaran "Ball del Cel" (Famèlic, 2014), un disc de debut sense límits estilístics, amb cançons cuinades a foc lent. Matthew McDaid, nascut en un petit poble d’Irlanda però resident des dels onze anys a l’entorn del Collsacabra, presentarà el seu primer disc, "Crowded by the silence". Est Oest, una banda amb epicentre a Vic que es presenta amb melodies fresques de caràcter pop, una potència pròpia del rock i lletres que busquen explicar sensacions i experiencies.

Per tancar la nit, La Jazz Cava acollirà una festa de cloenda amb Nits Digitals, Cicle d’Arts Electròniques de Vic. Els encarregats de posar-hi banda sonora seran Brownstudy i Olde Gods.
 

Més informació del Foramuralla 2015

 

Maïa Vidal serà una de les estrelles del Foramuralla 2015. Foto: Foto promocional

Arxivat a