Transports garanteix l'enllaç ràpid a Vic dels busos de la Vall del Ges i Manlleu

La Generalitat es mostra predisposada a prendre mesures per millorar el servei directe fins a Barcelona | Els usuaris s’han queixat arran de l’entrada en servei de la línia exprés

Un autobús de la línia exprés a Barcelona, aquest dimecres a Vic
Un autobús de la línia exprés a Barcelona, aquest dimecres a Vic | Adrià Costa
Pere Pratdesaba
07 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:27h

Un bus de la línia exprés sortint de l'estació d'autobusos de Vic, aquest dimecres. Foto: Adrià Costa


La Generalitat està predisposada a prendre mesures per millorar el servei directe a Barcelona en autobús de les poblacions de Sant Pere de Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Torelló i Manlleu, els usuaris del qual s’han queixat arran de l’entrada en servei de la línia exprés d'altes prestacions que uneix Vic - Barcelona. Així, es retocaran els horaris perquè es redueixi el temps d’espera del transbordament a Vic i es garantirà un autobús addicional, si el primer ja està ple, entre d’altres accions.

Així ho va assegurar Benjamí Cubill, subdirector general de Transports, en la reunió que va mantenir amb l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, el passat divendres. L’alcalde ha qualificat la trobada i la predisposició de la Generalitat com a “molt positiva”. “El nou servei va entrar en funcionament l’1 de setembre i, és lògic, han detectat alguns problemes que s’han de solucionar”, ha explicat Garrido a Osona.com.

La primera mesura que es prendrà és la de reduir el temps d’espera a l’estació de Vic per al transbordament, que ara arriba en ocasions a 25 minuts. Transports es compromet a que el temps màxim d’espera se situï entre els 10 i 15 minuts.

Un altra de les queixes dels usuaris de la Vall del Ges i Manlleu era que si l’autobús que sortia de la seva població anava tard, quan arribaven a Vic l’altre autobús que havien d’agafar fins a Barcelona ja havia marxat i havien d’esperar el següent. Ara, això no passarà, segons Cubill, i els autocars estaran comunicats i hauran d’esperar obligatòriament a Vic que arribin els vehicles de la Vall del Ges i Manlleu.

Per últim, la Generalitat garantirà que si l’autobús de Vic està ple, la companyia posarà un autobús addicional perquè els passatgers que vénen de la Vall del Ges i Manlleu no s’hagin d’esperar.

Una altra de les reivindicacions, la de posar un autocar directe sense passar per Vic en alguna hora punta, sembla que s’ha desestimat, al menys provisionalment. “Si les tres primeres mesures no funcionen, llavors potser es replantejaran aquesta quarta”, apunta Garrido.

Transports enviarà totes aquestes propostes per escrit a l’Ajuntament de Manlleu, que alhora les farà arribar als usuaris que s’han queixat.