L'intercanvi de temps es consolida a Manlleu

Una cinquantena de persones assisteixen a la presentació de les activitats

Redacció Osona.com
06 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 14:16h

Alguns dels participants al projecte Foto: Ajuntament de Manlleu


Una cinquantena de persones van assistir el passat divendres, 2 d’octubre, a “Temps x conèixer i compartir experiències”, celebrat a l’Espai Rusiñol de Manlleu, on es van explicar les noves activitats del projecte que es faran d’octubre a desembre i es van ensenyar les que s’han fet amb petits espectacles, explicacions i elements visuals. A l’acte hi va assistir la regidora de Participació Ciutadana, Carme Trillas.

En primer lloc, es va recordar que TXT és un intercanvi gratuït de serveis entre persones que viuen o treballen a Manlleu. Una persona ofereix un servei i en pot rebre un altre a canvi. Es basa en el principi d’ajuda mútua entre la ciutadania. A aquest banc de temps, que va néixer a Manlleu l’any 2009, s’hi han apuntat 381 persones, 33 de les quals s’han inscrit de gener a juny d’aquest any. Són gent de tots els barris de Manlleu i d’edats ben diferents, de 18 a més de 65 anys.

Les tècniques que porten aquest programa van informar que de gener a juny s’han fet 252 intercanvis individuals, grupals i comunitaris. També van explicar exemples dels intercanvis individuals que aquest any s’estan fent: acompanyar persones que necessiten ajuda, practicar oralment idiomes estrangers, ensenyar de manera pràctica noves tecnologies...

Tot seguit, entre les tècniques de TXT i alguns dels participants van explicar les activitats o tallers grupals fets de gener a setembre: Jaume Crosas, guia de les caminades setmanals, amb un breu relat va explicar com són les caminades i va animar la gent a participar-hi; Sandra Parés, tècnica del taller “Temps X crear art ambiental”, va ensenyar amb fotografies algunes de les obres d’art efímeres que es van fer en aquest taller i tot seguit, amb pedres de riu, va fer una d’aquestes obres; Dora Dueñas va explicar la seva participació a “Temps X acompanyar gent gran a la festa de Sant Jordi”. El públic també va conèixer com es va fer el taller “Temps X aprofitar roba vella”, quan Mares Món va ensenyar objectes fets amb roba vella, i quines activitats lúdiques feien els nens i nenes a la residència de l’Hospital de Sant Jaume.

Al llarg de l’acte es van presentar també les activitats que es faran d’octubre a desembre i es va donar el díptic on hi ha tota la informació. Per acabar i amenitzar la trobada, una professora i una alumna del taller “Temps X ballar sevillanes” en van ballar dues, i Carme Riera, acompanyada del trompetista Ramon Puig, va cantar cançons que sovint interpreta en accions de TXT.
Arxivat a