Laia Sanz guanya el seu quart títol mundial d'enduro

L'esportista ja acumula un total de 17 campionats del món

Laia Sanz a França
Laia Sanz a França | Dario Agrati
Redacció Osona.com
05 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 15:11h

Laia Sanz, en el Gran Premi de França. Foto: Dario Agrati
 

Laia Sanz, pilot de KH-7 resident a Seva, ha guanyat el seu quart títol mundial d'enduro consecutiu, després d'imposar-se a la britànica Jane Daniels en la primera de les dues carreres del Gran Premi de França. Amb aquest darrer campionat, l'esportista catalana ha aconseguit 13 títols en la disciplina de trial i suma un total de 17 títols mundials. Una xifra inèdita en el motociclisme femení.

Amb el títol assegurat i a la butxaca, Laia Sanz ha decidit renunciar a la segona carrera del cap de setmana, per així poder arribar a temps al Rally de Marroc, el qual comença aquest dilluns.

 

Laia Sanz al Gran Premi de França. Foto: Dario Agrati

"No me'n refio de les estadístiques ni de les xifres, encara que siguin molt cridaneres. Sempre penso en el futur pròxim, en els objectius que tinc durant l'any i en els que vindran. Ara ja penso en Dakar, i és el que importa", diu Sanz.

Des de divendres, la campionat catalana s'ha mostrat imparable guanyant el Super Test i cinc dels sis especials disputats el dissabte, tot i que només necessitava acabar en segona posició. La pilot de KH-7 va completar les dues voltes del recorregut de 55 km amb tres specials per volta amb un avantatge de 1'29" sobre la seva rival Jane Daniels, que va acabar segona, i amb 2'05" respecte a la tercera classificada, l'australiana Jessica Gardiner. 

Sanz es mostrava molt satisfeta en acabar la prova: "La carrera ha anat molt bé, tot i que el terreny de França no em sol ser gaire favorable. De seguida vaig agafar avantatge i m'he sentit molt còmode. Normalment el dia que toca guanyar sembla que tot costi més, però en aquesta ocasió no ha estat el cas".

Laia Sanz ha volgut reconèixer que havia estat un "títol especial", el primer trofeu femení que s'emporta conjuntament amb KTM, una marca que li ha donat l'oportunitat d'estar "en el millor equip i tenir la millor moto, amb molt bon ambient i feina ben feta per part de tothom".