La consellera Neus Munté presideix el 10è aniversari de la Llar Residència de Manlleu

Aquest equipament va ser la primera residència pública per a persones amb problemes de salut mental que es va construir a Catalunya

Foto de família de la celebració a Manlleu
Foto de família de la celebració a Manlleu | @neusmunte
Redacció Osona.com
03 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 19:12h

La vicepresidenta del Govern i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, ha assistit aquest dissabte a la celebració del 10è aniversari de la Llar Residència de Manlleu. Es dóna el cas que aquesta residència va ser la primera de titularitat pública que es va construir a Catalunya per a persones amb problemes de salut mental.
 
Aquest equipament, que disposa de 30 places, va posar-se en funcionament al 2005 fruit d’un treball previ de molts anys entre la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Manlleu, la Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona, l’Associació de Familiars de Malalts Mentals d’Osona i els veïns i les associacions del barri de l’Erm, que des dels inicis van facilitar la integració del recurs al veïnat.
 
La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d’Osona és l’entitat que gestiona la residència des de la seva obertura. A banda d’aquest equipament, aquesta entitat també gestiona diferents recursos de rehabilitació, habitatge, inserció laboral i oci adreçats a persones amb problemes de salut mental i addiccions.
 
Munté ha agraït especialment el treball de la Fundació: “La vostra trajectòria demostra que sou una entitat summament activa, amb unes capacitats més que demostrades per tirar endavant malgrat les dificultats i amb un projecte sòlid darrere”. Així mateix, la vicepresidenta ha assegurat que “junts continuarem avançant en la promoció de l’autonomia personal de les persones”.
 
La celebració d’avui ha començat a les 9 del matí amb una caminada popular. Tot seguit, a les 11 hores, s’han obert les portes de l’equipament a tothom que el volgués visitar i a les 12 hores ha tingut lloc l’acte institucional. Posteriorment també s’ha celebrat un dinar entre els residents i els seus familiars i amb actuacions dels alumnes de l’Escola de Música de Manlleu, dels tabalers del Serpent de Manlleu i del Mag Marc Costa.

L’acte ha donat el tret de sortida de les activitats a Osona en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental, que s’allargaran fins a finals de novembre.
Arxivat a