El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló bat el rècord d'inscripcions

El certamen rep un total de 147 produccions de 24 països d'arreu del món

Una de les pel·lícules projectades al certamen
Una de les pel·lícules projectades al certamen | Festival BBVA de Cinema de Muntanya
Redacció Osona.com
03 d'octubre del 2015
Actualitzat el 06 d'octubre a les 12:40h

El Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló ha assolit un nou rècord històric de pel·lícules inscrites. L’organització ha rebut un total de 147 produccions de 24 països que opten a participar a la 33a edició del certamen, que se celebrarà a Torelló del 13 al 22 de novembre. El nombre de films, que s'ha incrementat un 29% respecte l’anterior rècord, l’any 2013, consolida l’èxit del festival com un dels grans referents en aquest gènere.

El certamen, coorganitzat amb la Fundació Antigues Caixes Catalanes i el grup BBVA, ha rebut produccions de països poc habituals com Sud-àfrica, el Nepal, Suècia, Sèrbia i Holanda. D’on més en participen és de l’Estat espanyol, amb 26 films; de França, amb 21; i d’Estats Units, que amb 19 registra un augment molt important.

Durant els propers dies, se seleccionaran una quarantena de pel·lícules que passaran a formar part de la programació oficial i es projectaran durant els deu dies de certamen a la gran pantalla del teatre Cirvianum de Torelló. Les produccions premiades es donaran a conèixer en l’acte de clausura del festival, que tindrà lloc el dissabte 21 de novembre. El festival s’acabarà amb les projeccions non-stop del dissabte al nit i al llarg de tot el diumenge.

Vídeo que repassa la història dels 33 anys del festival
Arxivat a