La Diputació de Barcelona s'adhereix a l'AMI

L'organisme provincial s'incorpora a l'entitat municipalista independentista amb els vots de CDC, ERC i la CUP | UDC i l'Entesa s'abstenen

Nació Digital
01 d'octubre del 2015
Actualitzat el 03 d'octubre a les 19:14h

Ple de la Diputació de Barcelona, en una imatge d'arxiu Foto: ACN



La Diputació de Barcelona s'ha adherit aquest migdia a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). Ho ha fet amb els 26 vots favorables dels representants de CDC, ERC i la CUP. En canvi, UDC i l'Entesa –formació que agrupa ICV i les diverses coalicions d'esquerra- s'han abstingut. Hi han votat en contra els diputats provincials del PSC, PP i C's.

La Diputació de Barcelona és la tercera que s'incorpora a l'AMI després de les de Girona i Lleida. La de Tarragona ho podria fer en les properes hores, segons informa delCamp.cat. L'entitat independentista també inclou 765 ajuntaments –d'un total de 947-, 32 consells comarcals, 8 entitats municipals descentralitzades i un consorci.

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, que ha presidit el primer ple ordinari del mandat, ha agraït la presència del president de l'AMI, Carles Puigdemont, i de l'expresident de la corporació Salvador Esteve, i ha tancat el debat assegurant: "Seguirem treballant per aconseguir un estat independent".

Per la seva banda, el portaveu de CiU, Joan Carles Garcia i Cañizares, ha defensat que és "lògic votar aquesta moció" després de les eleccions catalanes del 27-S, on els partits independentistes van aconseguir 72 escons, i ha destacat que a la corporació li correspon donar suport als municipis de la demarcació, la majoria dels quals s'han adherit a l'associació.

Des de Ciutadans s'ha criticat la decisió. Sonia Sierra ha destacat que els partidaris de la independència no van arribar al 50% dels vots i ha criticat un "nacionalisme decimonònic impropi del segle XXI", que es basa en idees absolutament antigues, segons la seva opinió. 

La Diputació també ha aprovat una moció de CiU, ERC i la CUP per instar el Parlament i el govern espanyol a avançar en els canvis legislatius necessaris per implementar la Llei de vegueries de Catalunya, i en suport al reconeixement de la vegueria del Penedès.