El Mercat de la Raça Bruna de Vic subhastarà dues-centes vaques

La segona edició del certamen, que es farà divendres i dissabte, té previst un volum de negoci superior als 100.000 euros

Redacció Osona.com
01 d'octubre del 2015
Actualitzat a les 16:19h
Dues vaques del Mercat de Raça Bruna de l'any passat
Dues vaques del Mercat de Raça Bruna de l'any passat | Adrià Costa

El Mercat de Raça Bruna de Vic, l'any passat. Foto: Adrià Costa


La segona edició del Mercat de la Raça Bruna del Pirineu se celebrarà aquesta setmana, els dies 2 i 3 d’octubre, al recinte firal El Sucre de Vic. Es tracta d’un mercat professional que fa de nucli de la compra i venda d’aquesta raça de vaques, en el que es podran comprar, mitjançant subhasta, uns 200 exemplars. Segons el gerent de la Federació Catalana de Raça Bovina Bruna dels Pirineus (FEBRUPI), Martí Orriols, “hi ha moltes petites fires de vaca bruna, però els compradors més grans són a Osona i per això és molt important fer-lo aquí”.

Orriols també explica que el format de subhasta dóna una major transparència tant per a venedors com per a compradors i permet la participació de tothom amb les mateixes oportunitats de compra.  

Durant el divendres, al mercat només hi podran accedir els professionals del
sector, mentre que el dissabte, que és quan es realitzaran les subhastes, estarà obert al públic.

El regidor de Fires i Mercats, Benjamí Dòniga, ha remarcat l’interès d’aquest tipus d’esdeveniments “que permeten que la gent pugui conèixer com funciona aquest sistema de venda de bestiar”.

L’any passat es van vendre el 80% dels animals subhastats, que en total van suposar 126 femelles i vuit mascles, procedents de 22 granges. Aquestes explotacions proveninen del Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Val d’Aran, Alta Ribagorça, Berguedà, Osona i Cerdanya. La xifra total de negoci va ser de 112.720 euros. El gerent de la FEBRUPI creu que en l’edició d’enguany les xifres seran molt similars.

El 2n Mercat de la Raça Bruna està organitzat per la Federació de Bruna del Pirineu (FEBRUPI), i compta amb el suport logístic de l’Àrea de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic.
 

Fotos del Mercat de Raça Bruna de Vic, 2014 (Adrià Costa)

Arxivat a