Manlleu també es compromet a acollir refugiats de guerra

El consistori aprova el tancament de la xarxa pública sense fils de comunicacions electròniques manlleuconnecta, entre d'altres temes

Redacció Osona.com
30 de setembre del 2015
Actualitzat el 02 d'octubre a les 10:23h

Una família descansa després del viatge des de Presevo, a la frontera amb Macedònia. Foto: Sergi Cámara


El ple de l'Ajuntament de Manlleu es va adherir, aquest dimarts, a una moció que compromet el consistori amb l'acollida de refugiats, la majoria sirians, que fugen dels conflictes bèl·lics dels seus països, a través de la Mediterrània. La moció, que ha passat per diversos municipis i que promou l'ACM, delega la interlocució al Fons Català de Cooperació i aposta per coordinar estratègies dins del món municipal per fer front a la demanda que pugui arribar. 

Manlleu s’afegeix així a altres poblacions de la comarca, que han assumit un compromís semblant, com com Vic, Centelles o Torelló.

EL PLE, EN BREU

El consistori va aprovar per unanimitat la derogació del Reglament de funcionament de la xarxa pública sense fils de comunicacions electròniques manlleuconnecta. A partir d’aquest dijous, 1 d'octubre, deixa d'estar en funcionament aquesta xarxa pública sense fils de connexió a Internet per a la ciutadania. Aquest servei l'oferirà, a partir d’ara, l'empresa Aeris Navigo.

El ple va aprovar la modificació de la plantilla municipal per al 2015. En total, hi haurà 117 places de personal funcionari i 75 de personal laboral.

L’Ajuntament va expressar la voluntat de crear l'Associació Xarxa C-17 i va manifestar la voluntat de formar-hi. Com a representant del consistori es va designar l'alcalde, Àlex Garrido.  

La revisió anual del resum numèric del padró municipal d'habitants, amb referència a 1 de gener de 2015, fixa el nombre total d'habitants de Manlleu en aquella data en 20.228 habitants (10.139 dones i 10.089 homes).

En l’apartat de mocions, es va aprovar la recuperació de la senyera per als actes institucionals i l’edifici municipal. Hi van votar a favor ERC, CiU, PSC, MES, ICV i la regidora no adscrita. S’hi va oposar la CUP.

El regidor Eudald Sellarès va informar que el SOC ha concedit una subvenció per a la contractació de nou persones dins el Programa Treball i Formació PANP 2015 per a persones a l'atur que han exhaurit la prestació i/o el subsidi de desocupació. D'altra banda també s'ha sol·licitat una subvenció del programa Treball i Formació PRMI 2015 per a la contractació de 13 persones.

Pel que fa a Porc i Cervesa, Fira Gastronòmica, l’equip de govern va fer una valoració molt positiva del canvi de nom i l'èxit de participació i activitats durant els tres dies, tot i els moments de pluja puntuals.

La liquidació de la participació en els tributs de l'Estat de l'any 2013 ha estat negativa i caldrà assumir la despesa.

La rotonda de la carretera d'Olot amb el passeig Sant Joan es començarà a executar la primera quinzena d'octubre. Mentre durin les obres la circulació en sentit sud es tallarà, mentre que en sentit nord es donarà pas alternatiu.

Pel que fa a les obres de reparació del canal es preveu que finalitzin en les properes tres setmanes i ja hi pugui passar aigua.


 

Consulteu el text íntegre de les mocions
 

Més informació del ple, al web municipal

Arxivat a