Isaac Peraire serà el nou president del Consorci del Lluçanès

L’acompanyaran, a les vicepresidències, Marc Sucarrats i Joan Carles Solé

Isaac Peraire, en ser elegit alcalde de Prats de Lluçanès
Isaac Peraire, en ser elegit alcalde de Prats de Lluçanès | J. Parera
Redacció Osona.com
30 de setembre del 2015
Actualitzat el 01 d'octubre a les 9:24h

El Consorci del Lluçanès constituirà aquest dijous, 1 d’octubre, a les 8 del vespre, el nou consell general. L’ens està format per dos representats de cada ajuntament del Lluçanès, el Consell Comarcal d'Osona i quatre representats de diferents entitats.

A l’acte es procedirà a l’elecció dels càrrecs de president i vicepresidents, que recauran en representants d'ajuntaments que han renovat la seva composició durant les eleccions municipals del passat mes de maig i, per tant, els seus membres no han tingut una responsabilitat directe amb el Consorci amb anterioritat. En aquest marc, es proposarà que Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès, assumeixi la presidència, i Marc Sucarrats (CiU), alcalde d'Oristà, i Joan Carles Solé (FEM), alcalde de Lluçà, les vicepresidències primera i segona respectivament. L’aprovació està garantida ja que la proposta ha sorgit d’un acord consensuat per tots els alcaldes del territori, amb representants d’ERC, CiU i independents.

Peraire substituirà en el càrrec Lluís Vila (CiU), que fins ara també era alcalde de Prats de Lluçanès. Pel que fa a les vicepresidències, en aquesta legislatura les han ocupades Josep M. Masramon (CiU), Josep M. Freixanet (ERC) i Ramon Riera (representant de la Diputació de Barcelona).

L'objectiu inicial del nou Consorci passa per realitzar una valoració de tots els serveis i projectes que s'estan duent a terme i iniciar un procés cap a noves vies de treball conjunt i mancomunat. En el mateix ple es presentaran les bases del nou mandat per tal de poder-ho debatre i consensuar entre tots els membres del consell general.