Anna Erra explica els encàrrecs a empreses de familiars de regidors

L'alcaldessa de Vic es reuneix, per separat, amb ERC, Capgirem Vic i Vic per a Tots | El cas es va iniciar a l'anterior legislatura, quan Iban lapeira (SI) va preguntar per treballs encomanats a una empresa amb vincles familiars directes amb Erra

Redacció
30 de setembre del 2015
Actualitzat el 02 de desembre a les 8:04h
L'alcaldessa de Vic, Anna Erra, es reuneix avui a la tarda amb representants d'ERC, Capgirem Vic i Vic per a Tots, per proporcionar-los les dades que havien sol·licitat a través de respectives instàncies sobre els encàrrecs de serveis municipals a empreses vinculades amb càrrecs de l'Ajuntament de Vic.

Les reunions es faran per separat,amb cadascun dels grups municipals. ERC i Vic per a Tots van demanar  la informació el passat mes de juliol, i Capgirem Vic, a principis de setembre. El tema va encetar-se en un ple municipal de l'anterior legislatura, a partir d'una pregunta del regidor Iban Lapeira (SI), ara absent del consistori perquè no va sortir reelegit en els darrers comicis.

Els tres grups esmentats volen disposar de les dades concretes relatives a l'empresa Dilart, vinculada al marit de l'alcaldessa, i que durant els vuit darrers anys ha rebut encàrrecs per efectuar serveis en diversos organismes i patronats autònoms i en algunes regidories. Uns encàrrecs que en cap cas haurien procedit de la regidoria que portava Anna Erra en l'equip de l'anterior alcalde, segons fonts municipals.

Arran de la pregunta formulada per Lapeira sobre el tema fa uns mesos, l'actual equip de govern -format per nou regidors de CiU i un del PSC- va arribar a la conclusió que no s'ha vulnerat la legislació en matèria de contractacions, ja que els serveis encarregats eren de quanties inferiors a les que obliguen a l'obertura d'un concurs o a la sol·licitud de diversos pressupostos. Tampoc no consta que des de Secretaria o Intervenció de l'Ajuntament s'hagués efectuat cap reserva sobre aquests encàrrecs, alguns dels quals van procedir de regidories gestionades per Esquerra Republicana, i a la legislatura 2007, pel Partit dels Socialistes.