La Guàrdia Urbana de Vic distingeix els seus agents i ciutadans anònims

El cos celebra la festa del seu patró

Redacció Osona.com
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 12:52h

Anna Erra i Antoni Jurjo, amb els agents distingits. Foto: Ajuntament de Vic

La Guàrdia Urbana de Vic, amb motiu del seu patró, sant Miquel Arcàngel, va celebrar aquest dimarts, 29 de setembre, una missa solemne a l’església del Carme i una recepció posterior a la comissaria on es van lliurar diversos reconeixements. La festa va estar presidida per l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, i va comptar amb la presència de l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana de Vic, Antoni Jurjo, que varen lliurar les insígnies de l’Ajuntament de Vic als agents que complien 25 anys o més de servei a la Guàrdia Urbana de Vic, els trofeus del concurs de tir que es realitza cada any amb motiu del patró i un reconeixement pels mèrits concrets i serveis prestats a diferents agents i ciutadans que han col·laborat de manera desinteressada amb el cos.

L’alcaldessa de Vic, en el seu discurs, va destacar els valors d’excel·lència de la Guàrdia Urbana de Vic fent esment a l’eficiència en el seu treball diari, el compromís amb la ciutat, la gran tasca de prevenció que desenvolupen en la proximitat i la necessitat constant d’adaptar-se als nous temps. En aquesta línia, Erra va voler posar de relleu les paraules que va fer públiques el conseller d’Interior la passada setmana: “Vic és de les ciutats més segures del nostre país”.

Per la seva banda, l’inspector Jurjo va recordar que el 2017 el servei de la Guàrdia Urbana de Vic complirà 150 anys i va posar de manifest que la ciutadania ha de ser conscient que la seguretat de la ciutat la fem entre tots.

Ciutadans anònims

En el transcurs de l’acte, com ja s’ha esmentat, es va reconèixer la tasca de veïns anònims que per la seva actitud ajuden i contribueixen a la bona convivència ciutadana. És el cas de l’homenatge que es va fer a Agustí Font, un home que “durant anys i panys ha estat al peu del canó i ha ajudat a difondre drets i deures a l'entorn de la plaça Moragas”, en qualitat de president de l’associació de veïns del barri, expliquen fonts municipals. Va començar colze a colze amb José Antonio Navarro, i ara està donant el relleu a Enric Reniu i a les noves generacions.

D’altra banda també es va voler fer un reconeixement explícit a Rosita Verdaguer, gran lluitadora dels Habitatges Montseny. Una dona de gran empenta, optimisme i plena energia. Durant molts anys va lluitar pel benestar de les persones més desafavorides, va destinar hores i hores a fer créixer la biblioteca del barri, va obrir les portes de l'espai a  petits i grans, va compartir amb els més menuts la seva passió per la cultura i va ajudar les persones més grans a viure amb dignitat.

Aquest dimecres, 30 de setembre, a partir de les 5 de la tarda i fins a les 8 del vespre la Guàrdia Urbana de Vic ha programat una jornada de portes obertes amb múltiples activitats.
Arxivat a