Torelló també participarà de la gestió de la UVic-UCC

L'Ajuntament ingressa a la Fundació Universitària Balmes, òrgan gestor del centre

Redacció Osona.com
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 18:39h

Primera reunió de la legislatura del Patronat de la FUB. Foto: Umedia/UVic-UCC


L’Ajuntament de Torelló s’integrarà a la Fundació Universitària Balmes (FUB), després de l’acord que es va prendre en el ple municipal d’aquest dilluns. D’aquesta manera, Torelló passarà a formar part de l’òrgan gestor de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). La proposta va rebre el vot favorable de tots els grups tret de la CUP, per “coherència ideològica”, ja que els seus postulats estan a favor de l’educació pública.

El ple va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a la FUB i els estatuts que la regulen, així com el conveni de col·laboració entre les dues institucions. L’acord contempla la voluntat de l’Ajuntament de Torelló de participar en la FUB “per promoure i enfortir el projecte de territori i establir vies de col·laboració amb la UVic-UCC".

L’alcalde accidental, Manel Romans (CiU), va destacar la importància “de ser dins els òrgans de decisió de la UVic” i va celebrar poder-ne formar part ja que feia temps que ho havien demanat. Després d’unes converses de l’alcalde amb l’Ajuntament de Vic, Anna Erra va  agafar el compromís que, si era alcaldessa, Torelló entraria a la FUB, va assegurar Romans.

Jordi Casals (ERC) també va mostrar la satisfacció del seu grup: “Sempre hem cregut que Torelló hi havia de ser. Tot i que hi ha coses de la UVic que no veiem clares, des de dins es pot influir”.

En base al conveni, l’alcalde de Torelló serà patró de la FUB. Entre els objectius de l’acord hi ha incentivar les relacions de caràcter cultural, acadèmic, científic i institucional entre la UVic-UCC i l’Ajuntament de Torelló; treballar conjuntament en el desenvolupament d’activitats de cultura, formació, innovació, transferència de coneixement, esport, educació, benestar social i empresa, i en la difusió en matèries d’interès comú per a ambdues institucions i el seu àmbit territorial; col·laborar en la promoció, potenciació i desenvolupament del territori; fomentar el debat i l’intercanvi d'experiències sobre tots aquells temes que puguin beneficiar ambdues institucions; col·laborar en la difusió de la UVic i especialment de la formació que s’hi ofereix i les
activitats de tipus divers que s’hi duen a terme; col·laborar en l’estudi i l’execució de
projectes i iniciatives que reportin beneficis a la projecció de la UVic i del municipi de
Torelló; estimular l’intercanvi recíproc d’informació sobre temes d’investigació, llibres,
publicacions i altres recursos i materials d’interès per a ambdues institucions i el seu territori.

La FUB és l’ens titular de la UVic-UCC i el Patronat és el màxim òrgan de govern de la FUBalmes. S’encarrega, entre d’altres, de vetllar pel compliment de les finalitat fundacionals, l’avaluació i seguiment dels projectes estratègics, aprovar els comptes anuals o nomenar el rector de la UVic-UCC.

El Patronat està presidit per l’alcalde de Vic, el vicepresident primer és el secretari d’Universitats de la Generalitat de Catalunya i el vicepresident segon és l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, en tant que president de la Fundació Universitària Bages. La resta de membres són regidors, alcaldes i representants del teixit empresarial i social català.
Arxivat a