Activada l'alerta del Pla Inuncat per pluges intenses i fort onatge

Protecció Civil demana precaució sobretot a les comarques gironines, tot i que la llevantada pot arribar en menys mesura a llocs com Osona

Redacció
30 de setembre del 2015
Actualitzat a les 8:48h
Protecció Civil ha activat l'Alerta del Pla Inuncat per temporal de pluges i fort onatge, que aquest dimecres pot afectar les comarques gironines, el litoral i el prelitoral català. En menys mesura, la llevantada pot arribar fins a la Catalunya Central, a punts com Osona.

Davant les previsions, Protecció Civil recomana extremar la precaució en les activitats a l'exterior i en la mobilitat. També demana no exposar-se "on trenquin les onades" i evitar apropar-se a rieres, torrents i zones inundables durant el temporal. Les precipitacions ja van afectar aquest dimarts en zones del Tarragonès, el Baix Camp i l’Empordà.

La intensitat de pluja pot arribar a superar els 100 l/m2 en 24 hores, a la zona nord-est del país i a les comarques de tot el litoral. En aquesta zona, els xàfecs poden superar els 20 l/m2 en 30 minuts i anar acompanyats de tempesta. L'Alerta del Pla Inuncat és paral·lela a l'advertència del Servei Català Meteorològic de Catalunya per intensitat de pluja.
 

Consulta el radar del Servei Meteorològic de Catalunya